Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Beneficiile siliciului organic

Beneficiile siliciului organic
Beneficiile siliciului organic și suplimentelor de siliciu pentru sănătatea oaselor și aspectul fizic
Potrivit unor cercetări realizate în 2018 de membrii Universității din Memphis, Statele Unite, siliciul ajută la protejarea sănătății inimii prin scăderea nivelului de colesterol și întărirea arterelor. Însă, beneficiile siliciului pentru organism nu se opresc aici și le vei afla pe toate în cele ce urmează.

Ce este siliciul organic și de ce este important pentru sănătatea și aspectul fizic?

Siliciul organic este un oligoelement esențial, fundamental pentru sănătatea organismului. Acest mineral se găsește în mod natural în corp, în diferite țesuturi și organe. Deși cea mai mare cantitate de siliciu se regăsește în țesuturile conjunctive (piele, unghii, păr, tendoane, ligamente), acesta este prezent și în oase, unde are rolul de a menține densitatea și masa osoasă.
Rolul siliciului în organism este crucial. Aportul de siliciu contribuie la sinteza colagenului și elastinei, componente esențiale ale țesuturilor din corp, și previne osteoporoza.
În ceea ce privește efectele pe care le are asupra frumuseții, siliciul organic ameliorează sau ajută la tratarea semnelor îmbătrânirii, a pielii deshidrate, a unghiilor casante sau părului fără vitalitate. Altfel spus, siliciul organic este un ajutor de nădejde atunci când vrei să îți accentuezi frumusețea naturală.

Beneficiile suplimentelor de siliciu pentru sistemul imunitar și sănătatea pielii, părului și unghiilor

Suplimentele de siliciu pot aduce beneficii semnificative sistemului imunitar și sănătății pielii, părului și unghiilor. Uite cum acționează siliciul pentru a-ți menține sănătatea:
Sistemul imunitar: Siliciul poate ajuta la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar prin creșterea producției de anticorpi. Acești anticorpi sunt proteine care ajută la prevenirea și combaterea infecțiilor și a bolilor.
Sănătatea pielii: Suplimentele de siliciu organic pot ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii prin stimularea producției de colagen și elastină. Acestea sunt două proteine esențiale pentru sănătatea pielii, contribuind la menținerea elasticității și a hidratării acesteia. În plus, suplimentele cu siliciu organic combat semnele îmbătrânirii precum ridurile sau liniile fine.
Sănătatea părului: Suplimentele de siliciu organic pot ajuta la îmbunătățirea sănătății părului prin fortificarea firului. De asemenea, pot ajuta la prevenirea căderii părului și ruperii acestuia.
Sănătatea unghiilor: Suplimentele de siliciu organic pot ajuta la menținerea sănătății și aspectului natural al unghiilor, prevenind exfolierea sau ruperea acestora.
Există mai multe tipuri de suplimente cu siliciu disponibile pe piața farmaceutică din România. În funcție de modul de administrare și originea acestora, ele vizează tratarea anumitor afecțiuni.
Spre exemplu, siliciul organic, fiind și cea mai cunoscută formă, este extras din plante și este cel mai ușor asimilat de către organism. Acesta are pentru sănătate toate atributele mai sus menționate.
În plus față de siliciul organic, siliciul coloidal susține sănătatea sistemului cardiovascular. Acest tip de siliciu se găsește sub formă de suspensie în apă și este, de asemenea, absorbit cu ușurință de către organism.
Siliciul mineral se găsește în mod natural în sol sau poate fi obținut și din anumite minerale. Acesta ajută, în special, la îmbunătățirea sănătății oaselor și prevenirea bolilor articulare.


Cum ajută siliciul în menținerea sănătății oaselor și articulațiilor, prevenind osteoporoza și alte afecțiuni legate de vârstă

Odată cu înaintarea în vârstă, este necesar să acorzi mai multă atenție sănătății oaselor și articulațiilor. Datorită beneficiilor miraculoase pe care le are asupra organismului, siliciul previne osteoporoza și combate simptomele acesteia precum durerile articulare sau imobilitatea.
Fiind un element esențial pentru sinteza colagenului la nivelul țesutului osos, siliciul susține producția de elastină și protejează cartilajele. Efectele antiinflamatorii pe care le are ameliorează disconfortul provocat de inflamațiile la nivelul ligamentelor sau tendoanelor.
Însă, pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de siliciu din organism scade, ceea ce duce la creșterea riscului de fracturi sau afecțiuni articulare.
În astfel de momente, suplimentele cu siliciu sunt recomandate pentru a susține schimbările care au loc în organism odată cu trecerea timpului. Apelează la sfatul medicului înainte de a administra orice supliment cu siliciu! Împreună cu acesta vei găsi cea mai bună variantă pentru menținerea sănătății tale.
Sursa foto: www.freepik.com
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!