Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Reumatismul (boli reumatice)

Reumatismul (boli reumatice)

Ce este, Cum se manifestă și Tratament pentru dureri reumatice

Reumatismul provoacă boli reumatice care afectează sistemul osos, muscular, articulațiile, mușchii, tendoanele și ligamentele, provocând dureri reumatice. Află ce este reumatismul, cum se manifestă afecțiunile reumatice și cum să tratezi durerile reumatice!

Ce este reumatismul?

Reumatismul este o boală autoimună și inflamatorie, cunoscută și sub numele de artrită. Însă, afecțiunile reumatice însumează peste 100 de boli, care afectează atât articulațiile, cât și sistemul osos, muscular, tendoanele și ligamentele. Acesta nu se manifestă doar la adulți și bătrâni, așa cum s-ar crede. Oricând poate apărea reumatismul la copii sau tineri. Bolile reumatice sunt determinate, în general, de îmbătrânirea sau alterarea cartilajului articular. Acest complex de țesuturi conjunctive protejează suprafețele osoase prin formarea articulațiilor. Din această cauză, multe persoane care suferă de afecțiuni reumatice manifestă dureri articulare și o mobilitate scăzută.

Care sunt cauzele reumatismului?

Asemenea oricărei alte boli, reumatismul nu afectează doar sistemul imunitar, ci și starea de bine. Durerile reumatice creează probleme locomotorii în viața de zi cu zi și se pot manifesta o lungă perioadă de timp. Cauzele reumatismului sunt dintre cele mai diverse și este bine să le știi pentru a-i putea preveni apariția.

  • Frigul și umiditatea sunt factori externi care cauzează boli reumatice.
  • O altă cauză a apariției bolilor reumatice, chiar de la tinerețe, sunt factorii ereditari (moștenirea gentică).
  • Factorii interni precum toxinele din sânge sau infecțiile din corp cresc riscul apariției afecțiunilor reumatice.
  • Acestei liste i se adaugă și un stil de viață nesănătos, în care sportul și alimentația nu sunt prioritizate.


Simptome ale reumatismului

Printre semnele și simptomele reumatismului se numără:

  • durerile musculare și de articulații
  • starea de oboseală
  • febra
  • inflamațiile
  • rigiditatea musculară
  • zgomote articulare sau imobilitate
  • senzația de corp greu

La primele semne ale bolii reumatice este indicat să consulți specialistul. Reumatologul va identifica tipul de afecțiune cu care te confrunți și îți va putea prescrie un tratament pentru durerile reumatice. Așa cum am menționat, afecțiunile reumatice reprezintă o serie de boli diferite care afectează în mod particular o regiune a corpului. Spre exemplu, osteoartrita provoacă durere la nivelul mâinilor, șoldurilor și genunchilor.

Un alt tip cunoscut de reumatism este lupusul. Această afecțiune se manifestă atunci când sistemul imunitar atacă propriile organe. Astfel apar sau sunt agravate boli ale rinichilor, inimii sau plămânilor.

Tratament pentru dureri reumatice

Tratamentul bolilor reumatice trebuie administrat întotdeauna doar după consultarea medicului reumatolog. În ceea ce privește tipurile de tratament pentru reumatism acesta diferă de la tratamentul medicamentos până la terapii alternative. Cele din urmă presupun ședințe de termoterapie în care temperatura alternează între cald și rece pentru creșterea fluxului sangvin. Există și produse naturiste care ameliorează durerile reumatice precum ceaiurile naturale din plante. Creșterea producției de colagen contribuie, de asemenea, la tratarea reumatismului. 

Sursa foto: www.freepik.ro


 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!