Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

SkinCare

SkinCare
Îngrijirea feței: de ce este importantă și cum stabilim o rutină corectă de îngrijire a tenului?

 

Îngrijirea feței: de ce este importantă?

Tenul are capacitatea de a transmite singur semnale atunci când nu îi este acordată o rutină de îngrijire corectă. Dilatarea porilor, punctele negre sau acneea sunt primele semne că îngrijirea feței trebuie să devină o rutină.
Pielea reprezintă o suprafață extrem de vastă de pe corp. Printre funcțiile ei se numără funcția termoregulatoare, imunologică și de apărare împotriva pătrunderii agenților patogeni în organism. În timpul zilei, mii de bacterii ajung la nivelul pielii. De aceea, este de evitat atingerea feței cu mâinile murdare. Pe de altă parte, produsele pentru îngrijirea feței care nu se potrivesc tipului de ten pot crea probleme. Există mai multe tipuri de ten, printre care:
ten sensibil, caracterizat de o sensibilitate acută, roșeață și uscăciune (piele sebostatică)
ten gras, căruia îi sunt specifice excesul de sebum, aspectul lucios și tendința acneică
ten mixt, unde zonele uscate și cele cu exces de sebum coexistă
ten normal, caracterizat de echilibru
În funcție de tipul de ten este stabilită și rutina corectă de îngrijire. Există o multitudine de produse pentru îngrijirea feței. Dar fiecare produs trebuie utilizat într-un anumit moment din rutina de skincare.

Pașii de îngrijire a tenului
Pașii de îngrijire a tenului nu sunt deloc greu de respectat. Este suficient să fie repetați câteva zile la rând pentru a putea deveni o rutină completă de îngrijirea feței.
1. Curățarea și demachierea tenului
2. Hidratarea tenului
3. Aplicarea serurilor
4. Aplicarea SPF-ului (factorul cu protecție solară)

Produse pentru îngrijirea tenului

Atunci când sunt alese produse pentru îngrijirea tenului există câteva aspecte de care trebuie să se țină cont. Produsele pentru îngrijirea feței nu trebuie să conțină iritanți precum parfumul și alcoolul. Cititul listei de ingrediente este un pas obligatoriu în alegerea produselor de îngrijirea feței. De asemenea, este recomandat ca acestea să nu fi fost testate pe animale.
Descoperă gama Ideal Collagen de la Laboratoarele Fiterman
Curățarea feței se poate face cu un gel blând cu pielea. Pentru demachierea feței și a ochilor se poate folosi fie o apă micelară, fie un lapte demachiant. Hidratarea tenului se face cu o cremă potrivită nevoilor pielii. Există creme de față anti-aging, creme pentru piele sensibilă sau creme pentru ten gras. Consultul unui dermatolog ajută în identificarea corectă a tipului de ten. Serurile pentru față au rolul de a contribui la hidratarea feței sau de a trata imperfecțiunile. Aplicarea SPF-ului nu trebuie să aibă loc doar vara. Chiar dacă nu sunt la fel de puternice, razele UV sunt prezente și în anotimpurile reci.

Un ritual de îngrijire a tenului

Fiind o metodă de relaxare, un ritual de îngrijire a tenului este binemeritat pentru piele și starea de bine. Îngrijirea corespunzătoare a feței are multiple beneficii pentru piele și combate semnele îmbătrânirii premature.
Sursa foto: www.freepick.ro
 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!