Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Reacții alergice: Ce sunt, Exemple de Alergii, Cauze, Simptome și Cum se Tratează

Reacții alergice: Ce sunt, Exemple de Alergii, Cauze, Simptome și Cum se Tratează

O alergie nu apare doar toamna și primăvara, contrar credințelor populare. Mai mult, reacțiile alergice se pot manifesta la orice vârstă, având o serie vastă de cauze și simptome. Este bine de știut că fiecare organism este diferit. Așadar reacțiile alergice se manifestă distinct de la pacient la pacient, în funcție de reactia individuala la factorul declanșator al alergiei.

Ce sunt alergiile?

Numim alergie reacțiile de tip ,,lupta „ ale organismului atunci când intră în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător.. Dacă în mod normal aceste substanțe sunt aparent inofensive pentru organism, pentru unii indivizi cu sensibilitati specifice reprezintă cauzele care provoacă o reacție alergică neplăcută si uneori periculoasa.

Drept răspuns, sistemul imunitar crește producția de anticorpi, cu rolul de a combate celulele percepute ca agresive ,din exterior sau din interiorul corpului uman.

Tipuri de alergii și cauze

Alergia poate avea manifestare locală, atunci când afectează o anumită zonă a corpului, sau generală, când reacția alergică se răsfrânge asupra întregului organism. Exemple de alergii sunt:

  • Alergia de contact. Apare atunci când pielea intră în contact cu materiale precum latexul sau cu părul de animale, în special cu cel al câinilor și pisicilor.
  • Alergia alimentară. Alergenii alimentari precum  nucile sau ouale , sunt factori care cauzează reacții alergice atunci când sunt ingerați. –de mentionat ca laptele,glutenul,zaharul,potentiatori de gust,conservanti,.pot crea intolerante, prin procesare incorecta si doar prin acumulare in timp indelungat ,eventuale alergii.
  • Alergia medicamentoasă. Cea mai cunoscută și severă alergie la produsele farmaceutice este alergia la diferite antibiotice si cefalosporine,dar exista reactii de tip alergic si la alte medicamente,in functie de specificitatea alergena a individului.
  •  Alergia la alți factori exteriori precum alergia la praf, alergia la  fan,alergia la polen sau alergia la mușcăturile de insecte (viespi sau albine),alergia la acarieni.

Aceste forme de alergie au simptome diverse pe care le vom menționa mai jos.

Simptome ale alergiilor

Așa cum am mai spus, fiecare alergie se manifestă diferit în funcție de rezistența sistemului imunitar al individului, complexitatea reactiei și cauzele alergiei . Printre simptomele asociate reacțiilor alergice se numără:

  • pruritul, petele roșiatice, erupțiile la nivel cutanat
  • senzația de greață sau amețeală, vărsăturile și diareea
  • congestia nazală (nasul înfundat)
  • dificultăți respiratorii
  • lăcrimarea ochilor
  • sensibilitate la nivelul obrajilor, ochilor și frunții
  • inflamații ale zonelor afectate
  • umflarea limbii, a buzelor sau a feței
  • presiuni pe piept, tuse și strănut
 

Alergiile severe, netratate la timp, pot duce la apariția bolilor precum rinită alergică, astm, sinuzită, conjunctivită, dermatită atopică sau de contact.

Citește și Reumatismul (boli reumatice): Ce este, Cum se manifestă și Tratament pentru dureri reumatice
Tratament pentru alergii 

Cel mai la îndemână tratament pentru alergie este să eviți cauza unei reacții alergice. Alergiile nu pot fi vindecate, dar se pot ține sub control atât timp cât se identifică și elimină factorul principal care o provoacă. Desigur, există și tratament medicamentos care se administrează doar după controlul în prealabil al medicului alergolog.

Substanțele active prescrise cel mai des sunt antihistaminicele,  cortizolul, decongestionantele sau picăturile oftalmice ori imunomodulatorii pentru dermatita atopică. 
!! Atunci când alergiile nu sunt tratate corect sau pacientul se expune repetat la contactul cu factorul alergenic specific poate apărea socul anafilactic sau anafilaxia o urgență medicală, cu potențial efect letal.

Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!