Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

5 sfaturi pentru slăbit sănătos

5 sfaturi pentru slăbit sănătos
5 sfaturi pentru slăbit sănătos: Cum să slăbești ușor și rapid?
Când vine vorba de slăbit, părerile sunt împărțite. Prin procesul de slăbire mulți înțeleg o perioadă dificilă, în care organismul se supune unor interdicții alimentare sau unui program sportiv riguros. Dar un regim sănătos de slăbit nu se rezumă doar la pierderea kilogramelor în plus, ci și la felul în care metabolismul tău va lucra pentru a menține greutatea optimă. De aceea, în acest articol vei regăsi 5 sfaturi eficiente care te vor ajuta să slăbești într-un mod sănătos.

Cum poți să slăbești sănătos?

Înainte de a începe o dietă sănătoasă de slăbit este necesar să înțelegi importanța acesteia. Un astfel de regim reprezintă mai degrabă un stil de viață care îți va ajuta organismul să funcționeze în parametri optimi. Fie că vrei să scapi de câteva kilograme în plus, să îți crești tonusul sau să te menții în formă, un proces mai lent de slăbit este de preferat în detrimentul slăbirii accelerate. Specialiștii dieteticieni recomandă pierderea treptată în greutate (aprox. 0,5-1kg/săptămână) ca fiind ideală pentru a menține funcționarea normală a organismului.
În plus, în acest mod, vei evita apariția efectului de yo-yo care presupune creșterea rapidă și involuntară în greutate, în urma unei diete de slăbit drastice.

Sfaturi pentru slăbit sănătos

Odată ce ai înțeles că procesul de slăbit trebuie tratat cu răbdare și empatie pentru organismul tău, poți începe să adopți noi obiceiuri care vor ajuta să slăbești.
1.Hidratează-te!
Stilul de viață sănătos are la bază o hidratare corespunzătoare. Renunță, în primul rând, la băuturile acidulate sau sucurile dulci și hidratează-ți adecvat  organismul. Vei observa îmbunătățiri și la nivelul aspectului pielii! Regula celor doi litri de apă pe zi nu este în totalitate corectă. Consumă atât cât este nevoie pentru a te simți hidratat, dar nu exagera pentru a nu dezechilibra sistemul renal.

Alimentație sănătoasă pentru slăbit

Pe același loc cu hidratarea se situează și alimentația sănătoasă pentru a slăbi. Consumă carbohidrați bogați în fibre, care cresc nivelul de energie, precum cartofi, spanac, varză, cereale integrale și toate tipurile de fructe. Renunță, în schimb, la mâncarea de tip junk food. Diferența o vei simți chiar tu (atât în sens propriu, cât și figurat), întrucât ceea ce mănânci reflectă sănătatea organismului și a stării de bine.
Află și care sunt alimentele care ajută la creșterea imunității.

3.Sportul chiar te ajută să slăbești
Dacă aveai vreun dubiu, sportul chiar te ajută să slăbești. Nu este nevoie să te suprasoliciți pentru a pierde în greutate. Dimpotrivă, așa cum am mai specificat, procesul treptat de slăbit are efecte pozitive asupra corpului. Așadar, o plimbare zilnică de 30 de minute pe jos, o sesiune de jogging pe săptămână sau antrenamentele de acasă sunt ideale când vrei să slăbești. Cu timpul, poți crește intensitatea exercițiilor fizice.
 
  1. Rămâi motivat!
Cheat Days sunt acele zile în care cazi pradă poftelor alimentare. Dar ele nu trebuie să te demoralizeze sau să te îndepărteze de obiectivul tău. Nu te descuraja și ia-o de la capăt ori de câte ori te abați de la scop.
 
  1. Refuză să mai crezi miturile despre slăbit
Mâncatul după ora 18 îngrașă. Proteinele combinate cu carbohidrați îngrașă. Ciocolata îngrașă. Acestea sunt doar cele mai frecvente mituri pe care le auzi. În realitate, procesul de slăbit depinde de numărul de calorii consumate într-o zi și stabilit în funcție de indicele de masă corporală. Altfel spus, poți mânca orice atât timp cât te afli în deficit caloric. Iar pentru a te menține în formă poți stabili valoarea unui număr de calorii pe care să le consumi zilnic.
La aceste sfaturi de slăbit adăugăm un truc care te va ajuta să urmezi îndeaproape un stil de viață sănătos. Planifică-ți în weekend mesele pentru întreaga săptămână! Astfel vei ști exact ce mănânci și nu va mai fi nevoie să apelezi la mese în oraș sau gustări neprevăzute la birou.

Sursa foto: freepik.com


 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!