Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

TOP 5 alimente pentru creșterea imunității în sezonul rece

TOP 5 alimente pentru creșterea imunității în sezonul rece
Toamna e deja aici și la fel și întrebarea: Ce alimente pentru creșterea imunității să consumi în sezonul rece? Vremea rece și schimbările bruște de temperatură te împiedică să ai un sistem imunitar puternic. Cea mai simplă și naturală soluție pentru creșterea imunității este consumul de alimente bogate în vitamine și nutrienți. Verifică lista de alimente care contribuie la creșterea imunității rapid!

Cele mai sănătoase alimente pentru creșterea imunității

Deoarece ,ancestral suntem setati ca organismul sa isi faca rezerve de supravietuire pe perioada sezonului rece(motiv si de kg in plus in anumite perioade),tendinta de a manca mai mult este de dorit a fi corectata cu alimente benefice si care aduc aport mare de nutrienti .Alimentatia echilibrata este cheia stabilitatii sanatatii,cu mici diferente sezoniere.Astfel,pentru sezonul rece este bine ca organismul sa beneficieze de un plus de :
Citrice și Vitamina C
Este supracunoscut faptul că citricele sunt bogate în Vitamina C și susțin, implicit, întărirea imunității. Portocalele, grepfruitul, lămâile sau kiwi reprezintă sursele preferate de Vitamina C în sezonul rece. Pot fi consumate în diferite moduri de la sucuri naturale până la salată de fructe sau adăugate în alte deserturi. Și nu uita că această vitamină are multiple beneficii pentru organism!
Rădăcina de ghimbir
Având ca substanță activă gingerolul, ghimbirul este un tratament natural pentru răceală și gripă. Ceaiul de ghimbir decongestionează căile nazale,  ameliorează inflamația gâtului și contribuie la un sistem imunitar puternic. Rădăcina de ghimbir se poate adăuga și în rețetele de zi cu zi pentru o aromă orientală.
Alimente bogate în seleniu
Rolul seleniului în organism vizează metabolismul, funcțiile celulare și hormonale. Acest oligoelement este un antioxidant natural care combate radicalii liberi și susține sănătatea sistemului imunitar. Surse de seleniu sunt nucile de Brazilia, ciupercile, fasolea, orezul sau ovăzul.
Alimente care cresc aportul de Vitamina B
Printre alimentele pentru creșterea imunității se numără și cele care susțin aportul de vitamine din complexul B. Migdalele sunt bogate în Vitamina B2 și B3, iar spanacul conține Vitamina B12. Listei i se adaugă varza, morcovii, cartofii albi, mazărea sau sparanghelul. 
Proteinele
Supa de găină din copilărie era cel mai delicios remediu împotriva răcelilor sezoniere. Proteinele precum carnea de pui, peștele oceanic (ton, somon) sau carnea slabă sunt ideale pentru creșterea imunității natural.

Simptome ale imunității scăzute

Starea de bine este esențială pentru desfășurarea zilnică a activităților. Iar aceasta depinde de multe ori de un sistem imunitar puternic. Consumă alimente pentru creșterea imunității regulat, dar mai ales când:
ai o stare continuă de oboseală și epuizare-fara cauze exterioare clare
răcești frecvent
apar infecții ale sinusurilor sau organelor interne
te confrunți cu probleme digestive (greață, diaree, constipație) sau insomnii(fara cauze exterioare clare)
apar anormalități la nivelul celulelor sangvine –analize cu deficit in valori,sau din contra ,cu valori mai mari decat cele normale.

Alte remedii pentru creșterea imunității

1. Acordă suficient timp odihnei. Corpul are capacitatea de a se reface în timpul somnului, atât fizic, cât și psihic.
2. Abordează un stil de viață sănătos prin sport și o alimentație sănătoasă. Prioritizează în dieta ta alimentele care cresc imunitatea și fă un obicei din a înlocui cafeaua cu ceaiul de ghimbir sau ceaiul verde. Acestea au și proprietăți tonice miraculoase.
3. Organizează-ți eficient timpul astfel încât să eviți situațiile stresante. Stresul oxidativ se numără printre cauzele numeroaselor boli autoimune.
4. Apelează la suplimente alimentare care să contribuie la echilibrarea nivelului de vitamine în organism.
5. Zâmbește mai mult, bucură-te de fiecare moment, petrece timp cu cei dragi și împărtășește-le și lor lista cu alimente pentru creșterea imunității.
6. Bea suficiente lichide caldute.
 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!