Transport gratuit pentru comenzile de minim 200 lei

Substanța activă

Substanța activă a unui medicament este componenta chimică responsabilă pentru efectul terapeutic al medicamentului. Este ingredientul principal care conferă medicamentului capacitatea de a trata o anumită afecțiune sau de a ameliora simptomele unei boli.

Atunci când un medicament este administrat, substanța activă este eliberată în organism și acționează asupra unor ținte specifice, cum ar fi enzime, proteine sau receptori, pentru a produce efectul terapeutic dorit. Substanța activă poate fi derivată din plante, sintetizată în laborator sau obținută prin alte metode.

De exemplu, în cazul unui medicament pentru reducerea febrei, substanța activă poate fi paracetamolul. În cazul unui medicament pentru controlul tensiunii arteriale, substanța activă poate fi un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), cum ar fi enalaprilul.

Este important să cunoaștem substanța activă a medicamentelor pe care le luăm, deoarece aceasta ne ajută să înțelegem cum acționează medicamentul și să evităm supradozajul sau interacțiunile medicamentoase nedorite.
 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!