Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Paracetamol pentru copii

Paracetamol pentru copii

Paracetamol pentru copii, există!

După cum probabil ați observat, ne confruntăm cu o situație fără precedent în privința disponibilității anumitor produse și forme farmaceutice în farmacii. Acest lucru însa nu trebuie să ne sperie peste măsură.
E adevarat, există un conflict armat în zonă care încurcă puțin logistica pentru mulți producători, există încă repercusiuni ale cunoscutei pandemii SARS-CoV , sunt producători de medicamente care acuză lipsa substanțelor active, lipsa diverselor materiale utilizate la ambalare sau pur și simplu au ales să-și retragă portofoliul de produse de pe o piață sau alta, din rațiuni comerciale.
 

Așadar, sunt probleme, sunt reale dar există și soluții!

Ce soluții există atunci când căutăm un produs farmaceutic care pare să fi dispărut de pe fața Pământului?!
Ei bine, sfatul meu pentru pacienții mei este acela de a urmări efectul terapeutic dorit, substanța activă a produsului căutat și NU denumirea comercială a acestuia. (în mod cert gâtul meu nu știe dacă i-am dat flurbiprofen făcut la Cluj sau unul fabricat în Olanda , efectul terapeutic fiind reducerea inflamației și implicit a durerii care mă invalida). Un alt exemplu care îmi  vine acum în minte este acela al substanțelor aduse în discuție la TV, cele două mari analgezice-antitermice din grupul de medicamente OTC (adică medicamente eliberate fără prescripție medicală), paracetamolul și ibuprofenul.

Numărul mare al cazurilor de infecții virale și bacteriene în rândul copiilor, manifestate cu febră, gât inflamat, nas congestionat, ne aduce zilnic în farmacie zeci de părinți aflați în căutarea suspensiilor cu paracetamol și ibuprofen, în traducere liberă a ”siropelelor împotriva febrei” Panadol Baby și Nurofen. Aceste denumiri comerciale fiind adânc întipărite în mentalul colectiv sunt, evident, soluția către care întindem mâna din..obișnuință. Ce ne facem atunci când acestea lipsesc din depozite și de pe raftul farmaciilor?! Ei bine, mulți părinți sunt plăcut surprinși să afle că există și alte suspensii care conțin cele două substanțe, deci nu e nevoie de un maraton al farmaciilor comunitare în speranța că vom gasi ACEA poțiune magică. Și nu, nu sunt ”înlocuitori”, sunt efectiv suspensii cu aceeași substanță activă a produselor mai sus menționate, deci cu același efect terapeutic. Ba mai mult, dacă juniorul a trecut de 6 anișori există chiar și o formă de tablete dedicată lui, dezvoltată de un respectabil domn farmacist român .

Paracetamol pentru copii, chiar există!

 Așadar, vă încurajez să discutați cu farmaciștii noștri despre variantele existente în farmacie la acel moment, să le puneți întrebări, să le cereți soluții, pentru că rolul lor acesta este, de a vă ajuta să găsiți o soluție într-o situație aparent fără rezolvare.

Articol scris de : Bogdan Ruse -Farmacist APOTHEKA Sibiu 3
sursa foto : https://www.freepik.com
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!