Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

La ce folosește ghimbirul?

La ce folosește ghimbirul?
La ce folosește ghimbirul? Ce beneficii și efecte are pentru menținerea sănătății?

Ghimbirul, cunoscut popular și cu denumirile de ghimber sau gingiber, este un ajutor de nădejde pentru menținerea sănătății. Avându-și originile în Asia de Sud, a devenit rapid cunoscut în gastronomia internațională. Dar proprietățile rădăcinei de ghimbir nu se limitează doar la o aromă desăvârșită în mâncăruri, ci și la susținerea funcționării normale a organismului. Astfel, specialiștii recomandă consumul acestui antioxidant natural, în special în sezonul rece, dar și în restul anului. Proprietățile benefice ale rădăcinei de ghimbir le veți descoperi în cele ce urmează.

La ce ajută ghimbirul? Proprietăți și beneficii

1.      Ghimbirul tratează stările de greață și vomă
Stările de greață sau vomă, provocate fie de indigestii, fie de răul de mașină, sunt ameliorate printr-un tratament cu ghimbir. Având o aromă iute și robustă, rădăcina de ghimbir are rolul de a trata astfel de stări, motiv pentru care multe produse farmaceutice o utilizează în compoziție.
 
2.      Contribuie la ameliorarea durerilor provocate de crampe menstruale
Deși se poate crede că remediile naturale nu au niciun efect împotriva crampelor menstruale, proprietățile rădăcinei de ghimbir tind să contrazică acest mit. Administrat la începutul perioadei menstruale, ceaiul de ghimbir detensionează și relaxează întregul organism. În plus, este cunoscut faptul că acesta combate semnele stresului oxidativ, provocat de contactul cu radicalii liberi.
 
3.      Consumul de ghimbir contra răcelii și gripei
Fie că vorbim de primele semne ale răcelii precum nas înfundat sau tuse, fie că simptomele au avansat deja, rădăcina de ghimbir în combinație cu mierea și lămâia te ajută să faci față cu brio acestei perioade. Curăță căile nazale și este un expectorant natural.  Mai mult, gingerolul, substanța activă din ghimbir, întărește sistemul imunitar și te ajută să îți recapeți mai repede energia.
 
4.      Ajută digestia și previne cancerul de colon
Ghimbirul mai este cunoscut și ca un detoxifiant pentru organism. Consumul de ghimbir are capacitatea de a curăța eficient colonul, fără a-l irita precum alte suplimente alimentare. Rădăcina de ghimbir ajută la tratarea eventualelor probleme ale sistemului digestiv precum constipația sau diareea, reglând în același timp funcțiile metabolismului.
 
5.      Ajută la pierderea în greutate
Printre efectele benefice ale consumului de ghimbir se numără și susținerea procesului de slăbire. Acesta poate influența pierderea în greutate atunci când este consumat regulat, deoarece ajută la arderea mai rapidă a caloriilor. Mai mult, și proprietățile antiinflamatoare sunt de ajutor, deoarece pot reduce febra musculară din urma antrenamentului. Așadar, vei avea numai de câștigat dacă incluzi rădăcina de ghimbir în regimul tău.
 

Cum se consumă ghimbirul?

Cel mai cunoscut mod de a consuma rădăcina de ghimbir este ceaiul de ghimbir. Se prepară ușor, din ghimbir ras care se adaugă peste apa care fierbe. Sunt suficiente 5-10 minute pentru infuzare și vei obține un remediu natural pentru menținerea sănătății. Desigur, ghimbirul se găsește și sub formă de pudră ori poate fi adăugat crud în salate sau preparate. În combinație cu mierea și lămâia vei obține un tratament cu ghimbir, numai bun pentru creșterea imunității în sezonul rece.
 

Alte efecte ale consumului de ghimbir

● Îmbunătățește capacitatea de concentrare și funcțiile creierului
● Previne bolile cardiovasculare
●  Previne semnele îmbătrânirii pielii, fiind un tonic natural
●  Ajută la ameliorarea stărilor de depresie și anxietate
● Reglează nivelul de zahăr din sânge și valoarea colesterolului 
● Are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii
 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!