Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Infectiile pulmonare la pacientii diabetici

Infectiile pulmonare la pacientii diabetici

Diabetul zaharat reprezinta o tulburare metabolica caracterizata prin hiperglicemie si intoleranta la glucoza, fiind asociata cu secretia deficitara de insulina, insotita de o disfunctie de celule beta pancreatice. OMS apreciaza ca 19% din populatia globului este afectata de diabetul zaharat, ceea ce impune o atitudine de responsabilitate datorita incidentei crescute a complicatiilor acute si cronice, ca si a mortalitatii cu trend ascendent. Complicatiile clasice ale diabetului: nefropatia, retinopatia, neuropatia, bolile cardiovasculare, ca si accidentele vasculare, inclusiv vulnerabilitatea la agresiunea viromicrobiana, reprezinta tot atat de multe motive pentru identificarea unor remedii eficiente pentru pacientul nostru tarat. Infectiile pulmonare, la pacientii diabetici, reprezinta o provocare, atat pentru reactia imunologica a pacientului, cat si pentru rezervele functionale diminuate prin evolutia bolii metabolice de fond.
 

Siropul pentru diabetici Pulmoexpres reprezinta o formula terapeutica complexa, un adevarat regal, alcatuit din catina, cetraria, propolis, muguri de plop, isop, lemn dulce, iarba mare.

Activitatile fiecarei plante sunt implicate in potentialul terapeutic antiinflamator, antioxidant, antiviral, antibacterial, antifungal, neuroprotector. Pentru a realiza capacitatea terapeutica a produsului final, vom descrie la fiecare planta din compozitia produsului modalitatea prin care se identifica in combaterea patologiei respiratorii.

Mugurii de plop au efecte antioxidante cu potential major in inactivarea. radicalilor liberi Compusii bioactivi din mugurii de plop, salicilatii, au efect antiinflamator, datorita componentelor flavonoide prin inactivarea interleukinei II-6 si IL-1beta. IL-10 si TNF alfa.  Mentionam activitatea antibacteriana si antifungala. Ca substante implicate in activitatea antibacteriana, mentionam apigenina, pinocembrina, kaempferolul si acizii fenolici. Ca activitati adjuvante, terapeutice mentionam activitatea hepato protectoare, antihiperuricemica

Cetraria Islandica si-a demonstrat abilitatea de a activa imunitatea prin compusii antivirali si, mai ales, prin metabolitii secundari cu proprietati antivirale, antiinflamatorii si antioxidanti. Potentialul farmacologic se bazeaza pe 3 tipuri de polizaharide: b-glucan, a-glucan si galactomanani, care mai demonstreaza si activitati: antitumorale, imunomodulatoare si antivirale. Metabolitii secundari se gasesc in lichenii islandezi si sunt numite substante lichenice. Cele mai cunoscute sunt: acizii lichenici -  acidul usnic, acidul lobar si acidul lecanoric, cu proprietati antimicrobiene, antioxidante si citotoxice. Ultimele cercetari demonstreaza si un efect protector in Covid 19, ca si in sindromul postCovid.

Isopul, planta biblica, utilizata in medicina populara, dispune de compusi fenolici, acid clorogenic, protocatehic, acid cafeic, vanillic, p-cumaric, rosmarinic. Compozitia uleiului esential releva urmatoarele componente: pinocamphon, izopinocamphon si betapinen. Aceste uleiuri esentiale au activitate antifungica pe cel putin 13 tulpini. Marino a evaluat uleiurile esentiale ale isopului si a descris efecte inhibitorii pe bacteriile G+ si G- (Stafilococul auriu, Escherichia coli). S-au descris si activitati antivirale. Kreis et ali arata ca extractele de isop contin acid cafeic si tanini cu activitati puternice antiHIV.

Catina, o planta unica si de valoare terapeutica inestimabila, care creste spontan si in Romania, cu compusi bioactivi, vitamine: A, C, E, K, roboflavin, acid folic, carotenoizi, fitosteroli-ergosterol, stigmasterol, acizi grasi nesaturati si amino acizi esentiali. Catina are activitati antioxidante, imunomodulatorii si antineoplazice, intervine in mod activ in cresterea tolerantei la efort. Este folosit ca expectorant in bolile asmatice, in afectiuni cardiace, previne bolile vaselor, poate fi o sursa naturala de vit C

larba mare, dupa medicina traditionala chineza, radacina de iarba mare are tropism pentru ficat, plaman si splina. Iar in medicina tibetana, radacina de iarba mare este utilizata in bolile digestive, circulatorii si ca expectorant. Este interesant ca si medicina veterinara  foloseste in bolile pulmonare la cai, de unde provine si numele popular horseheal. Activitatea farmacologica include aspectul antioxidant, antiinflamator, neuroprotector, antibacterian si antifungic. Aceste activitati sunt atribuite alantolactonei si isoalantolactonei, ca si compusilor fenolici totali. Extractul acoolic de iarba mare inhiba IL-8, IL-1 beta si productia TNF alfa. Compusii fenolici totali blocheaza productia de ROS, stimuleaza productia de SOD si creste productia de ATP. Extractele alcoolice de iarba mare confirma activitatea intensa antimicrobiana: Escherichia coli, Staf. auriu, Enterococul fecalis si Bacillus cereus, precum si Bacillus subtilis. Mentionam un aspect interesant, activitatea prebiotica antioxidanta cu scaderea populatiei de E.coli si Clostridium spp. si creste populatia de Lactobacillus (probiotic). Creste activitatea enzimelor antioxidante la nivel jejunal si ileal.

Lemnul dulce, s-a utilizat pentru dureri in gat, tuse si inflamatie bronsica, intervine in favorizarea expectoratiei, accelereaza secretia mucusului traheal. Efectul terapeutic se datoreaza glycyrizinei, care, de asemenea are activitate antivirala remarcabila, nepermitand virusului sa patrunda in celula. Calitatile terapeutice complexe depasesc cadrul discutiei actuale, amintim totusi efectul antiulceros, hepatoprotector, antitumoral, antidiabetic si imunomodulator.

Experienta noastra terapeutica ne-a dovedit ca performantele obtinute de Pulmoexpres in patologia infectioasa si inflamatorie a plamanului nu sunt intamplatoare, iar pacientii diabetici, asa cum dovedesc statisticele internationale, atat de numerosi, necesita un instrument terapeutic eficient si in acelasi timp accesibil din toate punctele de vedere.
Siropul se administreaza 3-6 linguri/zi, in functie de gravitatea afectiunii, statusul metabolic (hiperglicemie, hipoglicemie), stare de hidratare, intensitatea sindromului inflamator si a sepsisului. Se poate corela cu antibioterapia, in functie de tabloul clinic si investigatiile de laborator.

                    Pulmoexpres pentru diabetici va confirma valoarea inegalabila, terapeutica la aceasta clasa de pacienti, de multe ori defavorizati de lipsa unei oferte dedicate.




   dr S Godeanu   
https://secreteledoctorului.wordpress.com/despre-mine/

 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!