Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

7 metode pentru calmarea înțepăturilor de țânțari

7 metode pentru calmarea înțepăturilor de țânțari

Mușcăturile de țânțari sunt o adevărată povară în anotimpul de vară. Există mai multe metode naturiste împotriva țânțarilor, cât și o serie de sfaturi pentru prevenție. Aplicate la timp, ele te ajută să eviți contactul cu insectele sau să tratezi simptomele mușcăturilor.


Cuprins:
  1. Cum recunoști înțepăturile de țânțari?
  2. Metode naturiste împotriva țânțarilor
  3. Moduri de prevenție pentru mușcături de țânțari
  4. Boli infecțioase transmise de țânțari
  5. Soluții anti-țânțari și insecte

Cum recunoști înțepăturile de țânțari?

Înțepăturile de țânțari arată precum o mică umflătură a pielii, marcată de mâncărime și disconfort. Acestea apar în urma mușcăturii de către insecte care au nevoie de sânge pentru a-și depune ouăle. Senzația de mâncărime este cauzată de cantitatea de salivă rămasă în urma contactului cu pielea. Reacția sistemului imunitar este inflamația declanșată în zona afectată.

În timp ce unele persoane au o reacție ușoară la înțepătură, altele resimt simptome mai puternice precum durere, mâncărime severă sau roșeață accentuată.

În acest articol vei afla cele mai eficiente modalități de calmare a mușcăturilor de țânțari, precum și metode dovedite de prevenție împotriva lor.

Metode naturiste împotriva țânțarilor

De cele mai multe ori, înțepăturile se vindecă în câteva zile. Dar pentru a grăbi procesul de vindecare există câteva remedii naturale pentru mușcături de țânțari. Acestea ajută la calmarea înțepăturilor de insecte, a mâncărimilor sau iritațiilor, cele mai des întâlnite simptome asociate ale acestora.
 
  1. Gheață

Este cunoscut faptul că un cub de gheață ajută la calmarea inflamației provocate de înțepături. Masajul cu un cub de gheață pe zona inflamată reduce senzația de mâncărime și disconfortul într-un timp foarte scurt. În plus, acesta este un remediu la îndemâna oricui, atunci când te confrunți cu mușcături de țânțari.
 
  1. Aloe Vera

Recunoscută în tratamentul unei varietăți de afecțiuni ale pielii, aloe vera ajută și la tratarea mușcăturilor de țânțari. Gelul său are proprietăți antiinflamatorii și vindecă rana provocată de insecte. Este suficient să masezi zona cu câteva picături de gel de aloe vera pentru a simți efectele.
 
  1. Miere

Acționând într-un mod similar plantei cu frunze verzi, mierea are efecte antiseptice. Aceasta luptă contra infecțiilor și reduce inflamația. Mierea are același mod de aplicare pe zona afectată precum gelul de aloe vera, iar rezultatele sunt de cele mai multe ori imediate.
 
  1. Uleiuri esențiale

Atât uleiul de lavandă, cât și un ulei de eucalipt sunt aliați contra înțepăturilor frecvente de țânțari. Pentru a se aplica pe piele câteva picături de ulei esențial se folosesc fie o dischetă de bumbac, fie un tampon și se realizează mișcări de tapotare. În același mod, poți aplica și o tinctură mentolată pentru înțepături de țânțari, pe care o găsești în laboratoarele farmaceutice.
 
  1. Comprese cu ceai de mușețel sau ceai verde

Ceaiul nu este doar o metodă de relaxare, ci și una de calmare a iritației provocate de mușcături de țânțari. O compresă cu ceai de mușețel sau ceai verde concentrat va ajuta la combaterea înțepăturii. Lasă ceaiul să se răcească după fierbere, iar apoi aplică cu o dischetă din bumbac.
 
  1. Bicarbonat de sodiu

Într-un bol se prepară o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Mai apoi, aceasta se aplică direct pe zona afectată de insecte și se lasă să acționeze câteva minute. Efectul va fi unul de calmare, care va anula senzația de mâncărime.
 
  1. Oțet de mere

Prezent în orice casă, oțetul de mere este un adjuvant de nădejde în ameliorarea simptomelor cauzate de mușcătura de țânțar. Cu ajutorul unei dischete, se aplică pe piele și contribuie la dispariția pruritului, senzația de mâncărime și arsură.

Moduri de prevenție pentru mușcăturile de țânțari

Se poate spune că înțepăturile de țânțari sunt o problemă generală în anotimpul de vară. Fiecare dintre noi a experimentat cel puțin o dată senzația de mâncărime provocată de acestea. Indiferent de mediul în care te-ai afla, ele sunt aproape inevitabile. Tocmai de aceea, este recomandat să apelezi la modalități de prevenție contra mușcăturilor de insecte.
 
  1. Echipează-te cu haine lungi atunci când ieși afară, de la șosete și pantaloni, până la o bluză cu mâneci lungi.
  2. Aplică insecticide în curtea casei. Astfel, timpul petrecut în grădină va fi mult mai plăcut și nu vei mai fi nevoit să te ferești mereu de țânțari.
  3. Folosește plase de țânțari sau alte paravane în grădină care te protejează.
  4. Evită mediile cu o umiditate crescută. Aceste locuri sunt cu atât mai mult preferate de țânțari. Ele reprezintă habitatul unde aceștia își depun ouăle.
  5. Informează-te despre locurile în care urmează să călătorești și efectuează toate vaccinurile necesare. Dacă urmează să pleci în zone vizate, unde există specii de țânțari recunoscute pentru efectul nociv al înțepăturii lor, asigură-te că te-ai programat pe lista de vaccinare.

De ce este importantă prevenția contactului cu insectele? Înțepăturile de țânțari cauzează, în unele situații, mai mult decât simple umflături cutanate care se vindecă de la sine. Există o serie de boli infecțioase răspândite de țânțari. Unele dintre ele au simptome ușoare, pe când altele destabilizează întreg organismul.

Boli infecțioase transmise de țânțari

Pe lângă acțiunea de a irita pielea, mușcăturile de țânțari devin responsabile pentru transmiterea sau instalarea unor afecțiuni. Ele provoacă reacții alergice grave unor pacienți.  Cele mai cunoscute boli răspândite de țânțari sunt:

Virusul West Nile. Acest virus nu prezintă simptome de obicei. Totuși, când apar ele se remarcă prin febră, dureri de cap sau greață.

Chikungunya. Este o infecție virală care cauzează febră și dureri articulare severe. Simptomele apar de obicei la câteva săptămâni de la infectare. Durerile pot persista până la câteva luni de la momentul apariției.
Malarie. Este o boală parazitară care cauzează febră acută, frisoane și simptome asemănătoare gripei. Malaria este o problemă majoră de sănătate în multe zone tropicale și subtropicale ale lumii.
Boala Dengue. Erupțiile cutanate, febra, durerile musculare și articulare sunt simptome ale infecției cu boala Dengue.
Virusul Zika. Deși adesea nu prezintă simptome, ele se pot observa prin febră ușoară, dureri articulare sau ochi roșii. Virusul Zika este transmisibil și de la mamă la făt în perioada sarcinii, ceea ce provoacă malformații congenitale grave. 
 
În caz de apariție a oricăror dintre aceste simptome, farmaciștii Apotheka îți recomandă să consulți imediat medicul specialist. Pentru a evita mușcăturile de insecte poți apela și la o serie de loțiuni, creme și spray-uri anti-țânțari.


Soluții anti-țânțari și insecte

Atât online, cât și în Farmaciile Apotheka vei găsi o gamă largă de produse anti-țânțari. Multe dintre spray-urile repelente împotriva țânțarilor pot fi aplicate atât pe piele, cât și pe haine, fără a lăsa pete sau urme. Un spray anti-țânțari este ușor de reaplicat oricând și există chiar și produse destinate special copiilor. Desigur, aplicarea spray-ului sau a loțiunii anti-insecte se recomandă a fi făcută de către un adult.

Loțiunile și cremele anti-țânțari sunt de asemenea eficiente și garantează protecție împotriva țânțarilor pe termen lung. Unele dintre ele țin departe și alte insecte precum muștele, furnicile sau căpușele.

Aplică oricare dintre aceste soluții anti-țânțari înainte de a ieși din casă și nu uita de sfaturile de prevenție a mușcăturilor de țânțari. Totuși, dacă intri în contact cu ei, ai oricând la dispoziție metode naturiste împotriva țânțarilor, chiar aici, pe blogul Farmaciilor Apotheka.

Sursa foto: www.freepik.com
 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!