Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Ce să faci când ai frisoane? Ce sunt, Cauze și Tratament

Ce să faci când ai frisoane? Ce sunt, Cauze și Tratament
De ce apar frisoanele, care este tratamentul pentru frisoane sau cum pot fi prevenite frisoanele sunt întrebările la care vei afla răspuns odată ce parcurgi acest articol. Indiferent de vârstă, frisoanele pot apărea ca un semnal de alarmă pentru o problemă cu care organismul se confruntă.

Ce sunt frisoanele?


Frisoanele apar de obicei atunci când au loc schimbări bruște, de la cald la rece. Acestea reprezintă o modalitate a corpului de a-și crește rapid temperatura. Din contractarea involuntară a mușchilor, în timp ce corpul se relaxează, rezultă senzația de frig și tremur.

Acestea fac referire fie la un episod de tremurat, însoțit de paloare și senzația de frig, fie la un simptom al răcelii și gripei. De aceea, frecvent, se manifestă frisoane cu febră și transpirații la adulți și copii.

De ce apar frisoanele?


Întrebarea De ce am frisoane? apare inevitabil atunci când se observă mișcarea necontrolată a corpului sau clănțănitul dinților. Cauza frisoanelor poate fi de multe ori stabilită în funcție de temperatura centrală care scade semnificativ odată cu expunerea la frig.

Deși adesea frisoanele sunt asociate cu răceala și gripa, motivele pentru care se manifestă sunt mult mai diverse. Ele privesc fie simptomele unor infecții, fie răspunsul organismului la un factor psihologic.

Semnalele de alarmă care pot provoca frisoane sunt:

● Infecții bacteriene (listeria, pneumonie și infecții ale tractului urinar)
● Sevraj de droguri (abuz de substanțe)
● Scăderea zahărului din sânge (hipoglicemie) la persoanele cu diabet
● Transpirații nocturne sau bufeuri la menopauză
● Atacuri de panică
● Infecții cu paraziți precum giardioza
● Septicemie
● Viruși, inclusiv cei care provoacă gripa

De asemenea, specialiștii afirmă că 2 din 3 persoane resimt frisoane după o anestezie generală. În ciuda absenței senzației de frig, scăderea temperaturii corpului poate provoca tremurat după anestezie.

Printre cauzele frisoanelor de ordin psihologic se încadrează și un eveniment traumatizant precum un accident sau tulburările de stres posttraumatic.

Tratament pentru frisoane


Tratamentul pentru frisoane variază în funcție de cauza acestora. Acesta poate include:

● Antibiotice pentru infecții bacteriene și parazitare
● Medicamente antivirale pentru infecții virale
● Medicamente fără prescripție medicală (acetaminofen sau ibuprofen), pentru afecțiuni precum gripa care provoacă febră și frisoane

Cel mai cunoscut remediu acasă pentru frisoane este odihna. Îmbracă haine groase și odihnește-te pentru a reduce frisoanele cu febră ușoară. Alte remedii pentru frisoane sunt băuturile calde (ceaiul) sau creșterea nivelului de dopamină în cazul celor provocate de factori emoționali.
Cum să previi frisoanele? 

Frisoanele pot fi prevenite dacă alegi o îmbrăcăminte potrivită înainte de expunerea la temperaturi scăzute. Atenție! Îmbrăcămintea nu trebuie însă să fie nici prea groasă deoarece transpirația poate scădea prea mult temperatura corpului.

De asemenea, poți lua măsuri pentru a-ți proteja sănătatea împotriva cauzelor frisoanelor. Evitarea abuzului de alcool și droguri sau gestionarea nivelului de glicemie în cazul diabeticilor sunt doar câteva exemple.
Când să mergi la doctor dacă ai frisoane cu febră? 

Deși de cele mai multe ori apar pe o perioadă scurtă de timp, trebuie să consulți un specialist atunci când frisoanele cu febră nu se ameliorează în mai puțin de 48 de ore și apar următoarele simptome:

● Torticolis
● Respirație șuierătoare
● Tuse și dificultăți de respirație
● Confuzie, încetinire, iritabilitate
● Durere abdominală
● Urinare dureroasă sau frecventă
● Vărsături violente
● Sensibilitate neobișnuită la lumină puternică

Farmaciștii Apotheka recomandă să consulți sfatul medicului specialist înainte de administrarea oricărui tratament.

Sursa foto: www.freepik.com


 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!