Mierea naturală este un aliment recunoscut pentru beneficii și varietatea de forme în care poate fi folosită. Fie că este consumată în băuturi și deserturi sau pentru ameliorarea durerilor în gât, mierea este delicioasă și eficientă. Totuși, dintre toate sortimentele și variantele existente în prezent pe piață, se remarcă mierea de Manuka. Citește în continuare articolul pentru a afla de ce este deosebită mierea de Manuka și ce beneficii are pentru sănătate!
Ce este mierea de Manuka?
Mierea de Manuka este formată din nectarul florilor ce se află în arborii de Manuka. Acești arbori speciali cresc doar în Australia și Noua Zeelandă. Motiv pentru care aceste țări sunt recunoscute în întreaga lume pentru exportul de miere de Manuka. Pe lângă originea și gustul deosebit, aceasta este singura miere medicinală din întreaga lume. De ce? Ei bine, mierea de Manuka are proprietăți deosebite, recunoscute și certificate prin mai multe studii.Clasificare și proprietăți Miere de Manuka
Mierea de Manuka se clasifică în funcție de mai mulți factori:● Kfactor – măsoară concentrația granulelor de polen din miere. Cu cât este mai mare cantitatea de granule, cu atât efectele antioxidante sunt mai bune. Astfel, mierea de Manuka se poate clasifica în: Kfactor 12 (65% granule de polen), Kfactor 16 (75% granule de polen) și Kfactor 22 (90% granule de polen).
● MGO (Metilglioxal) – este o marcă înregistrată de Manuka Health și în același timp sistemul ce indică nivelul de activitate antibacteriană din miere. Concret, acesta se măsoară în funcție de gradul de metilglioxal. Valorile pot fi cuprinse în intervalul de 100+MGO și 550+ MGO.
● UMF (Unique Manuka Factor) – este o marcă înregistrată și utilizată de producătorii licenţiaţi din Noua Zeelandă și un sistem ce separă mierea de Manuka naturală de cea îndoielnică. Astfel, UMF măsoară nivelul de MGO (metilglioxal), DHA (dihidroxiacetona) și leptosperin pentru a examina puritatea mierii. Nivelul de UMF variază între 5+ și 25+ și reprezintă, de asemenea, activitatea antibacteriană a produsului analizat.
Printre cele mai cunoscute proprietăți ale mierii de Manuka se remarcă cele antioxidante, antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene, antivirale și antifungice.
În plus, aceasta este eficientă pentru întărirea și susținerea sistemului imunitar. De aceea, mierea de Manuka acționează precum un antibiotic natural atunci când vine vorba de tratarea problemelor de sănătate.
Beneficiile Mierii de Manuka și cum poate fi utilizată
Mierea de Manuka este recunoscută pentru multitudinea de variante în care poate fi utilizată. Fie că este folosită pentru uz extern, intern sau cosmetic, aceasta este și un bun aliat pentru diverse probleme de sănătate și nu numai.Ce beneficii are Mierea de Manuka? Cum ajută Mierea de Manuka la menținerea sănătății?
● Este un bun supliment alimentar
● Ajută la vindecarea rănilor, tăieturilor sau arsurilor
● Ameliorează simptomele acneei și previne apariția acesteia
● Împiedică formarea plăcii dentare și protejează dantura împotriva cariilor
● Combate tulburările de somn
● Este eficientă în tratarea sau ameliorarea afecțiunilor ce țin de sistemul respirator
● Combate o varietate largă de bacterii și previne dezvoltarea infecțiilor
● Susține și îmbunătățește sistemul imunitar
● Ameliorează indigestia și simptomele de reflux gastroesofagian
În concluzie, Mierea de Manuka este un aliment util în tratarea diverselor probleme de sănătate. Mierea de Manuka are multiple beneficii ce susțin starea de bine a organismului. Aceasta poate fi introdusă cu ușurință în rutina zilnică, fie ca tratament, supliment alimentar sau pur și simplu ca o gustare dulce.
Sursa foto: www.freepik.com