Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Magneziu

Magneziu
Importanța magneziului pentru sănătatea ta
Descoperit în Grecia, magneziul este un mineral deosebit de important pentru sănătate și participă în sute de reacții enzimatice în organism. Acesta asigură o bună funcționare a sistemelor muscular și osos, contribuie la reglarea tensiunii arteriale, la funcționarea optimă a sistemului nervos și la susținerea sistemului imunitar. 

Beneficiile magneziului

Magneziul este unul dintre cele șapte minerale esențiale pentru organism și prezintă un rol important pentru menținerea sănătății în condiții optime. Prezența dozei zilnice corecte oferă o varietate de beneficii, unele știute, altele mai puțin știute.
Printre ele se numără:
Favorizarea tranzitul intestinal și remedierea problemelor cu constipația
Reglarea nivelului de calciu și a vitaminei D din organism
Menținerea nivelului optim de zahăr din sânge
Prevenirea formării de depuneri pe suprafața mușchilor
Prevenirea apariției stărilor de anxietate, oboseală sau depresie
Producerea și menținerea unui nivel bun de energie
Prevenirea și ameliorarea durerilor de cap sau a migrenelor

Alimente bogate în magneziu

Doza recomandată zilnică de magneziu variază în funcție de vârstă și sex. Aceasta crește odată cu înaintarea în vârstă. De exemplu, doza optimă începe de la 80 mg pentru copiii cu vârsta între un an și 3 ani. Poate ajunge la 420 mg pentru bărbații cu vârsta între 31 și 50 ani.
În plus, gravidele ar trebui să majoreze cantitatea de magneziu consumată cu 40 mg pe tot parcursul sarcinii.
Sursele care asigură doza zilnică de magneziu recomandată sunt de două tipuri: naturale sau suplimentele cu magneziu.
În ceea ce privește categoria alimentelor ce conțin magneziu, mesele zilnice pot include: avocado, semințe de dovleac, semințe de chia, spanac fiert, ciocolată neagră, migdale, somon fiert, unt de arahide, banane, fasole neagră gătită, orez brun gătit, migdale sau caju.
Cea de-a doua variantă o constituie suplimentele cu magneziu și sunt o variantă optimă atunci când vrei să ai certitudinea că organismul tău asimilează cantitatea necesară zilnică de magneziu.
În această situație este necesar să consulți întotdeauna sfatul medicului înainte de administrare.

Deficiența de magneziu

Magneziul are un rol important în organism, iar o cantitate insuficientă se resimte atât la nivel fizic, cât și în starea de spirit.
Deficiența de magneziu poartă denumirea de hipomagnezemie și poate fi identificată prin:
Oboseală și stare de extenuare chiar dacă te odihnești suficient
Pierderea poftei de mâncare și greață
Stări de anxietate sau depresie
Nervozitate și irascibilitate
Dereglări digestive
Crampe musculare
Dureri de cap
Tensiune arterială crescută
Principalul factor ce determină o deficiență de magneziu este reprezentat de o dietă dezechilibrată ce include o cantitate mare de alimente procesate și lipsa legumelor sau verdețurilor. Alte cauze pot fi: fumatul, consumul de alcool în exces, diabet, afecțiuni renale, lipsa odihnei, stresul sau pancreatita.


Diagnosticarea deficienței de magneziu și identificarea efectelor secundare ale deficienței de magneziu sunt făcute de către un medic generalist. Pentru confirmare, acesta poate recomanda: Ionograma, Testul RBC (Red Blood Cells) sau sumare de urină.
Magneziul este un macronutrient important pentru sănătate, iar deficiența acestuia poate duce la efecte secundare ce afectează major stilul de viață de zi cu zi.
Sursa foto: www.freepik.com
 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!