Transport gratuit pentru comenzile de minim 200 lei

Cum să crești capacitatea de concentrare și atenție? Sfaturi utile pentru o îmbunătățirea memoriei

Cum să crești capacitatea de concentrare și atenție? Sfaturi utile pentru o îmbunătățirea memoriei
Te confrunți adesea cu probleme de concentrare sau deficit de atenție? Modul în care îți concentrezi atenția influențează o mare parte a activităților zilnice. De la sarcinile cotidiene, până la task-urile mai dificile, rezolvarea lor depinde de capacitatea de concentrare. Poate nu de puține ori ai observat că în zilele mai puțin productive îți este greu să te concentrezi sau întâmpini tulburări de memorie. Iar acest lucru îți afectează întreaga rutină.

Află în următoarele rânduri sfaturi pentru îmbunătățirea concentrării, atenției și memoriei.

Metode pentru creșterea atenției și concentrării


Antrenează-ți creierul. Cine a spus că jocurile sunt doar pentru copii? Activitățile ludice precum puzzle, sudoku ori jocurile care antrenează memoria de scurtă durată sunt de preferat atunci când există dificultăți de concentrare. Studiile au afirmat că un astfel de comportament constant îmbunătățește concentrarea la adulți și copii și stimulează memoria. 

Crește calitatea somnului. Este cunoscut faptul că specialiștii recomandă între 7 și 9 ore de somn pentru adulți. Dar nu doar durata somnului este importantă, ci și calitatea acestuia. Mediul dedicat odihnei trebuie să fie unul curat, aerisit și confortabil pentru a avea un somn odihnitor. Cu cât ești mai odihnit, nivelul zilnic de productivitate va crește și te vei concentra mai ușor.

Petrece timp în natură. Creșterea atenției și a puterii de concentrare depinde de starea de bine. Mai mult timp petrecut în natură relaxează funcțiile cerebrale și maximizează nivelul de energie. În plus, activitățile în aer liber au impact pozitiv atât asupra sănătății fizice, cât și psihice.

Ia o pauză pentru meditație. Meditația este un proces amplu care sporește capacitatea de concentrare și atenție. Momentele de introspecție sunt benefice pentru controlul respirației și îmbunătățirea abilităților cognitive. Mai mult, meditația are rolul de a reduce stresul cronic și simptomele asociate acestuia precum lipsa de atenție.

Acordă timp hobby-urilor. Lectura, muzica sau activitățile creative se numără printre pasiunile care ajută să devii mai atent. Este de la sine înțeles că odată cu practicarea acestora vine și relaxarea. De asemenea, pasiuni precum acestea implică și antrenarea capacității de concentrare în mod plăcut.

Îmbunătățirea memoriei prin alimentație


Așa cum era de așteptat, dieta joacă un rol important în îmbunătățirea memoriei și concentrării. Absența fibrelor și a vitaminelor din regimul alimentar reduce activitatea  funcțiilor cerebrale, încetinindu-le.

Specialiștii recomandă evitarea carbohidraților rafinați (dulciurile sau alte alimente procesate), a consumului exagerat de zahăr și alcool. O dietă variată ajută la creșterea concentrării și include alimente precum pește, ouă, fructe și legume colorate. Și alimentele cu efect antiinflamator precum cacao, ceaiul verde sau turmericul sunt benefice pentru îmbunătățirea memoriei. 

Îmbinarea alimentației sănătoase și a exercițiilor fizice reprezintă cea mai bună modalitate prin care problemele de concentrare și deficitul de atenție pot fi ameliorate.

Cauze ale deficitului de atenție și ale memoriei scăzute


Cauzele lipsei de atenție și ale tulburărilor de concentrare depind atât de factori externi, precum și interni. Distragerea atenției de către colegi la mediul de lucru, activitatea pe rețelele de socializare sau tendința de a procrastina se numără printre primii factori externi care îngreunează îndeplinirea sarcinilor zilnice.

Factorii interni care cauzează probleme de concentrare și atenție pot fi:

● ADHD (tulburare cu deficit de atenție/hiperactivitate)
● Disfuncții cognitive (leziuni cerebrale, afecțiuni neurologice)
● Comoții sau alte răni la nivelul craniului
● Depresia sau anxietatea netratate
● Hipermetropie și alte probleme de vedere
● Lipsa somnului
● Dificultăți de învățare (dislexie, discalculie, disgrafie)
● Consumul de alcool, droguri și medicamente
Suplimente pentru atenție și concentrare

Când vine vorba de medicamente pentru concentrare sau pastile pentru memorie există suplimente naturale care pot ajuta. Uite câteva dintre cele la care să apelezi pentru dezvoltarea atenției și memoriei:

● Bacopa monnieri (Brahmi)
● Colina
● Acizi grași omega-3
● Vitamina D
● Creatina
● Ginkgo biloba ginseng

Recomandarea noastră este să consulți întotdeauna sfatul medicului specialist înainte de administrarea unui tratament pentru memorie și concentrare.

Sursa foto: www.freepik.com 


 
Categorii

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!