Uleiul Krill este un ulei pur, concentrat, extras ecologic exclusiv dintr-o specie de crustaceu specifică zonei Antarctice: Krill Antarctic (Euphausia superba) și reprezintă noua generație Omega-3 în sustinerea sănătății inimii, creierului, ficatului, articulațiilor și in lupta cu colesterolul crescut. Este o sursă naturală superioară de acizi grași Omega-3 EPA și DHA, fosfatidilcolină, colină și astaxantină, ingrediente standardizate, avand o absorbtie celulara crescuta cu 60%. Această combinație este cea care diferențiază eficient uleiul de Krill de alte uleiuri de pește. În plus, concentrațiile ridicate și standardizate EPA, DHA, colina și astaxantina fac din KRILL Oil Supreme Omega 3 cel mai concentrat și eficient Omega-3. Krillul antarctic (Euphausia superba) trăiește în bancuri imense și se hrănește cu alge microscopice în apele înghețate ale Oceanului Sudic. Algele marine produc acizii grași omega-3: acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), acumulându-i în ouăle și în corpul lor. Astfel, acești acizi grași omega-3 pot fi extrași în ulei, purtând cu ei alte componente benefice, precum fosfolipide, bilineurina și astaxantina. Această combinație puternică de elemente face ca uleiul de krill sa fie unic pe piața omega-3. Studii clinice recente au arătat că, în comparație cu acizii grași omega-3 pe bază de trigliceride, mai puțini acizi grași omega-3 pe baza de fosfolipide sunt necesari pentru a atinge o acumulare de bază în celulele și organele corpului. În plus, datorită structurii fosfolipidelor în sine, acestea se pot combina cu apa, spre deosebire de alte grăsimi. Acest lucru înseamnă că uleiul de krill se poate elibera în fluidele din stomac. Astaxantina este unul dintre cei mai puternici antioxidanți ce au capacitatatea de a combate acțiunea radicalilor liberi din organism. Astaxantina este unul dintre puținii antioxidanți asimilati de celulele creierului, putand proteja împotriva bolilor Alzheimer si Parkinson și a altor boli neurodegenerative. Astaxantina este responsabilă de culoarea roșie a uleiului și de păstrarea stabilității acizilor grași Omega-3.
KRILL OIL - bogat în nutrienți esențiali |
COMPONENTE KRILL |
CARACTERISTICI |
LANȚ LUNG DE ACIZI GRAȘI OMEGA-3 (EPA și DHA) |
- clasă particulară de acizi grași regăsiți în grăsime și membrane si folosiți ca energie;
- nutrienți esențiali de care beneficiază inima, articulațiile, creierul, pielea și ochii;
- beneficii de sănătate recunoscute internațional în peste 30.000 de publicații;
|
FOSFOLIPIDE |
- piatra de temelie pentru toate membranele celulare;
- cea mai bună formă pentru absorbția ridicată de EPA și DHA;
|
COLINĂ |
- nutrient esențial pentru membrana celulară a ficatului;
- element de bază important pentru ficat, inimă și sănătatea cognitivă;
|
ASTAXANTINĂ |
- carotenoid cu proprietăți antioxidante cognitive;
- protejează de oxidare acizii grași Omega-3, păstrând eficiența în mod natural;
- are rol de conservant natural;
|
Alte produse cu ulei de Krill cuprind o concentrație mult mai mică de elemente cheie active decât KRILL Oil Supreme Omega 3. Purificarea uleiului înseamnă extragerea sărurilor care duc la oxidarea uleiului, la un miros neplăcut și la o eficiență mult mai slabă de absorbție. Astfel, uleiul de Krill PURIFICAT și CONCENTRAT are cel mai ridicat aport de Omega-3, EPA/DHA și colină.
Avantajul fosfolipidelor:
În uleiul de krill, majoritatea acizilor grași omega-3 sunt legați de un anumit tip de grăsime numit fosfolipidă, în timp ce în alte uleiuri marine acești acizi grași omega-3 sunt legați de alte tipuri de grăsime, de obicei trigliceride sau esteri etilici. Aceasta diferență în componență este importantă fiindcă dictează felul în care aceste grăsimi sunt încorporate în țesuturi și utilizate de către corp.
Acizii grași Omega-3 EPA și DHA sunt elemente importante în structura și funcția membranelor celulelor corpului ce au capacitatea de a stimula scăderea colesterolului “rău” LDL, a trigliceridelor și de a susține creșterea nivelului colesterolului “bun” HDL. În plus, datorită formulei sale sub formă fosfolipidică se facilitează încorporarea acizilor în țesuturi într-o manieră mult mai eficientă, absorbția făcându-se direct la nivel de țesut.
Fosfatidilcolina conține acizi grași esențiali, adică Omega-3. De asemenea, din fosfatildicolină organismul sintetizează colina, componentă esențială a membranei celulare. Colina are un rol foarte important în eliminarea substanțelor toxice din organism, ajutând la funcționarea ficatului și a vezicii biliare.
Avantajul LICAPS:
- sigilare sigură: nu se scurge, nu miroase;
- sigilare cu azot: se păstreaza prospețimea;
- efect rapid: formulă lichidă;
- eficiență: proces de absorbție ridicat.
Licaps sunt capsule vegetale ce pot fi umplute cu lichid sau ulei. Capsula conține azot care izolează conținutul acesteia de apă și oxigen si prin urmare, se păstrează prospețimea produsului. De asemenea, se garantează o stabilitate ridicată și conservarea acizilor grași Omega-3. Spre deosebire de capsulele gel sau în alt format, conținutul este bine păstrat în Licaps, nu se permite scurgerea lichidului din interior și nu se mai simte acel miros puternic de pește. Peretele Licaps este de 4 ori mai subțire decât cel al unei capsule gel, astfel incat se garantează și o absorbție rapidă și completă a conținutului. Studii efectuate la nivel de consumator au demonstrat că peste 61% dintre respondenți preferă Licaps, datorită absenței mirosului neplăcut. |