Zaharul Brut Din Trestie este obtinut prin procedee simple, bazate pe principiul pastrarii melasei naturale a trestiei de zahar si nu pe rafinarea acesteia. Melasa este un produs bogat in vitamine şi minerale: calciu, fier, potasiu, magneziu etc. Nu contine coloranti sau aditivi alimentari.
Beneficii:
Spre deosebire de zaharul alb, zaharul brut de trestie, asa cum o arata si numele, nu este complet procesat. Prin procesarea completa, zaharul rafinat obtinut isi pierde total continutul de minerale prezente in mod normal in trestie. Zaharul brut obtinut printr-o prima cristalizare a sucului din trestia de zahar contine melasa. Melasa ofera culoarea inchisa specifica si aroma si contine o doza de minerale (fier, calciu, potasiu si magneziu) intre 1-3%.
Gustul zaharului brut este mai bun decat cel al zaharului alb rafinat avand o aroma naturala si gust asemanator cu caramelul.
In timp ce zaharul alb rafinat ofera organismului doar zaharuri (calorii goale), zaharul brut aduce, pe langa zaharuri, si o parte de nutrienti.
Desi in contactul cu cu un lichid sfarseste prin a se topi, adaugat in aluaturi zaharul brut are tendinta de a ramane usor crocant, ceea ce va da prajiturilor o textura placuta si un gust deosebit.
Rafinarea zaharului include tratarea acestuia cu diferite substante (dioxid de sulf, acid formic, acid fosforic) care duc la albirea produsului si care pot fi daunatoare pentru organism.
Zaharul brut are in compozitie 2% apa, ceea ce il face sa aiba un continut caloric usor mai scazut decat cel al zaharului rafinat alb.
Prezentare:
500G
Informatii conformitate produs