Datorita Sărbătorilor Pascale 🐰firmele de curierat partenere nu vor efectua livrări în următoarele in perioadă: 01-06 Mai.

Solaris Ulei de masline extra virgin Koroneiki, 250ml

19,50 RON
Pagina actualizata la data de: 30.04.2024, ora 08:45
In procedura de achizitie

Durata de livrare: 24 h -48 h

Cod Produs: 56267 Ai nevoie de ajutor? 0711064602
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Ce este uleiul de măsline Koroneiki

 

Koroneiki provine din insula Creta, fiind unul dintre soiurile de măsline cele mai apreciate și folosite în extragerea uleiului de măsline de calitate superioară, extravirgin. Grecii numesc Koroneiki „regina tuturor măslinelor”, întrucât din acest tip de măsline se obține un ulei nu doar foarte aromat, ci și foarte concentrat în polifenoli și antioxidanți valoroși pentru o sănătate excelentă.

După ce sunt culese manual, măslinele sunt presate la rece fără adaos de aditivi, conservanți sau substanțe chimice, rezultând astfel un ulei extravirgin cu o nuanță verzuie și o aromă bogată, mediteraneană.

Uleiul de măsline Koroneiki este rezistent la oxidare și are un nivel de aciditate foarte scăzut. Punctul său de ardere este ridicat, de 190°C. Pe lângă toate aceste caracteristici, este foarte bogat din punct de vedere nutrițional.

Din totalul de lipide pe care îl conține, doar 12,8% este constituit din acizi grași saturați, iar 79% - din grăsimi nesaturate. Uleiul de măsline conține până la 70% acizi grași mononesaturați, fiind una dintre sursele cele mai bogate de acid oleic/omega-9.

În compoziția uleiului Koroneiki mai regăsim 8,3% acizi grași polinesaturați (acid linoleic, palmitoleic, alfa-linoleic), vitaminele E, K, A, fier, calciu, sodiu, potasiu, fitosteroliflavonoide și peste 30 de compuși fenolici.

Uleiul de măsline este uleiul cu cel mai mare conținut de polifenoli. Principalii compuși activi ai uleiului de măsline sunt oleuropeina, oleacina și oleocantalul, substanțe cu proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antitumorale, protectoare ale sănătății celulare, cardiovasculare și nervoase.

 

Valori medii nutriționale 100 ml

  • Valoare energetică - 3389 kJ/ 824 kcal

  • Grăsimi - 91,6 g (din care acizi grași saturați - 12,8 g, acizi grași mononesaturați - 70,5 g, acizi grași polinesaturați - 8,3 g)

  • Carbohidrați - 0,0 g (din care zaharuri - 0,0 g)

  • Proteine - 0,0 g

  • Sare - 0,0

 

Beneficii ale uleiului de măsline Koroneiki:

Uleiul de măsline extravirgin Koroneiki este un ingredient cheie al dietei mediteraneene, o dietă considerată sănătoasă, care a fost asociată de specialişti cu o speranță de viață ridicată și un risc scăzut de dezvoltare a afecțiunilor cardiovasculare.

Prin intermediul acizilor grași mononesaturați și a polifenolilor pe care îi conține, uleiul de măsline previne deteriorarea celulară, diminuează nivelul inflamațiilor și scade riscul dezvoltării demenței și altor afecțiuni neurodegenerative, a bolilor cardiace, obezității, depresiei și cancerului.

Să descoperim împreună cele mai importante dintre beneficiile pe care ți le poate oferi includerea uleiului de măsline în alimentație.

 

  • sursă bogată de grăsimi sănătoase, mononesaturate – 70% din conținutul uleiului de măsline este reprezentat de acid oleic, un acid gras mononesaturat din clasa omega-9. Potrivit studiilor, acidul oleic reduce inflamația și riscul de apariție a cancerului și afecțiunilor cardiace. Tot datorită acestor lipide, uleiul de măsline este rezistent la temperaturi înalte, fiind foarte versatil în bucătărie.

  • încetinește în mod natural procesele de îmbătrânire – prin conținutul de antioxidanți numiți secoiridoide (ex: oleuropeina), uleiul de măsline extravirgin activează genele cu efect anti-îmbătrânire și de reducere a stresului celular. Prin aceasta, poate preîntâmpina formarea celulelor canceroase și degradarea ce poate apărea la nivelul pielii odată cu înaintarea în vârstă.

  • protejează sănătatea inimii – grăsimile mononesaturate ajută la scăderea nivelului trigliceridelor și colesterolului „rău” (LDL) și la creșterea colesterolului „bun” (HDL). Uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatoare și este un bun protector cardiovascular. Previne ateroscleroza, având acțiune vasodilatatoare și îmbunătățind funcția endoteliului. Reduce riscul de coagulare excesivă a sângelui și diminuează tensiunea arterială. Prin intermediul acestor acțiuni, protejează sănătatea inimii și ține la distanță bolile de tot felul.

  • adjuvant în eliminarea calculilor biliari – în tratamentele naturiste, se indică adesea administrarea (în cure) a uleiului de măsline împreună cu zeamă de lămâie, pentru tratarea litiazei biliare.

  • ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral – accidentul vascular cerebral (AVC) este a doua cea mai comună cauză de deces, după bolile cardiovasculare. S-a dovedit faptul că grăsimile mononesaturate din compoziția uleiului de măsline au un rol important în prevenirea şi reducerea riscului de declanșare a unui AVC.

  • proprietăți antitumorale – oleuropeina, oleocantalul, lignanii, flavonoidele și ceilalți antioxidanți întăresc sistemul imunitar și reduc deteriorarea oxidativă cauzată de radicalii liberi, aducând o contribuție considerabilă în prevenirea cancerului.

  • te ajută să slăbești și previne obezitatea – grăsimile sunt sățioase și reduc senzația de foame, poftele alimentare și mâncatul excesiv, reglează sensibilitatea la insulină. Din acest motiv, dietele cu un aport ridicat de grăsimi și consum redus de carbohidrați sunt considerate favorabile pentru pierderea în greutate. La baza eficienței lor stă procesul metabolic natural al cetozei, prin care organismul învață să transforme grăsimile în energie atunci când primește glucide într-o cantitate mică.

  • susține sănătatea creierului – aproximativ 60% din creierul nostru este alcătuit din lipide și avem nevoie zilnic de un aport moderat de grăsimi pentru a ne putea desfășura activitățile, a avea o dispoziție emoțională bună şi o capacitate cognitivă excelentă. Uleiul de măsline este un aliment benefic pentru creier și sistemul nervos. Îmbunătățește concentrarea și memoria, protejează creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previne declinul cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă și afecțiunile neurodegenerative (Alzheimer șamd).

  • ameliorează depresia și tulburările de dispoziție – uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatorii și echilibrante la nivel hormonal, care pot preveni disfuncțiile neurotransmițătorilor. Ajută la eliminarea depresiei și anxietății prin stimularea secreției de serotonină și dopamină, doi mediatori chimici necesari pentru reglarea dispoziției emoționale și a proceselor de gândire.

  • reduce riscul îmbolnăvirii de diabet – o dietă mediteraneană bogată în ulei de măsline are un efect pozitiv asupra sensibilității la insulină. Grăsimile nesaturate prezente în ulei stabilizează nivelul de zahăr din sânge, reglează nivelul de insulină și scad pofta de dulciuri, având un efect pozitiv asupra diabetului. În cadrul unui studiu, s-a constatat o reducere cu 40% a riscului de apariție a diabetului de tip 2 după urmarea unei diete mediteraneene care includea ulei de măsline.

  • acțiune antiinflamatoare puternică – efectul antiinflamator al uleiului de măsline este mediat de către antioxidanți. S-a observat că oleocantalul acționează similar cu Ibuprofenul (medicament antiinflamator), iar acidul oleic (principalul acid gras din uleiul de măsline), poate reduce nivelul unor markeri ai inflamației, cum este proteina C reactivă. Deoarece inhibă unele gene și proteine care declanșează inflamația, uleiul de măsline poate preveni dezvoltarea cancerului, afecțiunilor cardiovasculare, sindromului metabolic, diabetului de tip 2, artritei reumatoide, obezității.

 

Întrebuințări ale uleiului de măsline Koroneiki:

Aromatul ulei Koroneiki nu poate lipsi din bucătăria și alimentația ta.

Oferă o savoare mediteraneană salatelor, pastelor, mâncărurilor cu cereale, legumelor ușor coapte, sotate sau aburite, supelor. Îl poți folosi chiar și pentru marinarea cărnii sau pentru a asezona brânzeturi, bruschete, focaccia și alte tipuri de produse de panificație.

În combinație cu ierburi și felurite condimente, usturoi, suc de citrice, oțet balsamic sau muștar, uleiul de măsline este cel mai potrivit ingredient pentru a prepara dressing-uri sau sosuri gustoase și sănătoase. Este savuros și în hummus și pesto.

Poate fi folosit ca substitut pentru margarină sau unt, în compoziția produselor de patiserie ori panificație, a preparatelor cu coacere în cuptor.

Deși are un punct de ardere ridicat, de aproximativ 190°C și nu își pierde nutrienții la temperaturi înalte, nu îți recomandăm să îl folosești la prăjit. Te poți bucura de el într-o mulțime de alte moduri, după cum ai putut observa mai sus.

În scop terapeutic, pentru diverse afecțiuni, se poate administra în cure, la indicațiile medicului. Pentru un aport consistent de vitamina E și acizi grași mononesaturați în dieta ta, se pot consuma zilnic 2 linguri de ulei de măsline.

Uleiul de măsline este folosit cu succes și în uz extern, ca produs cosmetic. Este utilizat adesea pentru îngrijirea corporală. Hidratează pielea uscată, ameliorează arsurile solare și poate fi folosit ca balsam pentru buze și pentru păr.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!