Ceai Cimbrisor susține sănătatea aparatului respirator si contribuie eficient la funcționarea normală a aparatului digestiv. Încă din secolul al XVII-lea, importanța terapeutică a cimbrișorului a fost pusă în valoare de catre herboristul Nicholas Culpeper. În medicina populară românească, infuzia de cimbrișor este folosită în afecțiuni ale căilor respiratorii, în special pentru calmarea tusei.
Ingrediente:
Partea aeriană a plantei Thymus serpyllum L., fam. Lamiaceae ce conține ulei volatil, reprezentat în principal de terpene fenolice, timol, carvacrol, limonen, terpineol; principiu amar, flavone, acid cafeic, tanin, săruri minerale.
Efecte terapeutice:
Expectorant și calmant al tusei, antibacterian, antiviral, stomahic (stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale), coleretic (stimulează secreția biliară), carminativ (ajută la eliminarea gazelor intestinale), antiseptic intestinal, antihelmintic, diuretic.
Recomandari:
Se recomanda, ca adjuvant, in gripă, laringită, bronșita, astm, tuse spastică, anorexie, dispepsii, enterocolite, paraziți intestinali.
Precautii:
Se recomandă administrarea cu prudență la femeile insarcinate.
Preparare si administrare:
Se prepară infuzie din 1 linguriță plantă mărunțită la o cană cu apă.
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi.
Prezentare:
50 g
Avertizare:
Farmacia APOTHEKA intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.