Ceai Colesterol contribuie la menținerea nivelului normal de colesterol și trigliceride in sange.
Ingrediente:
Frunze de ceai verde, ventrilica, păpădie, cicoare, frunze de rozmarin, frunze de anghinare, ulei esențial de lămâie.
Ceaiul verde contribuie la reducerea colesterolului LDL, datorită taninurilor catehice din compoziție. Păpădia și anghinarea scad biosinteza de colesterol și, alături de cicoare, stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari și protejează ficatul. Ventrilica și rozmarinul reduc nivelul de colesterol si lipide in sânge, având totodată și importante proprietăți antioxidante.
Indicatii:
Ca adjuvant, in hipercolesterolemie si pentru prevenirea aterosclerozei.
Contraindicații:
Contraindicat copiilor sub 12 ani, femeilor insarcinate, femeilor care alapteaza și persoanelor cu hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente.
Preparare si administrare:
Peste 1 linguriță amestec cu plante se toarnă 200 ml apă clocotită, se acopera, se lasă 10-15 minute la infuzat, apoi se strecoara.
Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi, între mese. Durata unei cure este de 2-3 luni si se poate repeta după o pauză de 30 de zile.
Prezentare:
50 g
Avertizare:
Farmacia APOTHEKA intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.