Ceaiul din flori de salcâm, datorită mucilagiilor, flavonoidelor, taninurilor și polifenolilor continuti, sprijina buna functionare a sistmului digestiv, calmează arsurile gastrice, calmează sistemul nervos, faciliteaza instalarea somnului.
Ingrediente:
Flori de salcâm (Robinia pseudoacacia).
Principii active:
Flavone (robinină, acaciină), acid cafeic, acid clorogenic si ulei esenţial. Cele mai importante substanțe bioactive sunt flavonoidele, precum acacetin, secundiflorol, mucronulatol, izomucronulatol și isovestitol. De asemenea, se găsesc terpene precum robinspirol, robinlin, acid robinpiramic, abrisapogenol E și abrisapogenaldacetal.
Mod de utilizare:
Intern: infuzie: peste o linguriţă cu flori de salcam se toarnă 250 ml apă clocotită, se acopera şi se lasa la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 căni cu ceai călduţ, pe parcursul intregii zile.
Atentionari :
La dozele şi modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.
Prezentare:
50 g
Avertizare:
Farmacia APOTHEKA intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.