Glicemostabil capsule contine 3 extracte extrem de benefice in vederea scăderii şi stabilizarii glicemiei. De altfel, este cunoscut în fitoterapie faptul că, în cazul diabetului se obţin efecte benefice superioare prin administrarea unui complex de plante medicinale, mult mai eficiente decât prin administrarea unei singure plante.
|
|
Beneficii:
- contribuie la reglarea şi menţinerea valorilor normale ale glicemiei: stimulează producţia de insulină în organism si reduce rezistenţa la insulină;
- contribuie la stimularea activităţii pancreasului: stimulează refacerea celulelor beta ale pancreasului;
- contribuie la stimularea diurezei;
- contribuie la reducerea colesterolului şi a trigliceridelor;
- contribuie la reducerea radicalilor liberi si la protecţia vasculară;
- contribuie la normalizarea apetitului si la reducerea “poftei de dulce”.
Extractul pulbere (cea mai puternică formă de administrare a unei plante medicinale) este o pulbere fină obţinută din extractele alcoolice (rareori, apoase) prin prin procesul de atomizare. Această pulbere este un produs complet natural care nu mai conţine deloc apă, alcool sau celuloză şi este asimilată aproape instantaneu de catre organism. Extractul pulbere este de peste zece ori mai bogat în principii active si mai puternic decât simpla pulbere de plantă, din punct de vedere al proprietăţilor farmacodinamice. Extractul de castravete amar este cunoscut drept unul dintre cele mai bune produse naturale pentru scăderea glicemiei şi, mai mult, pentru stabilizarea valorilor acesteia. Studiile de medicină experimentală şi cele clinice arată uluitoarele proprietăţi ale extractului din această plantă, supranumită "insulina vegetală". Castravetele amar echilibrează nivelul crescut de zahăr în sânge, conţinând 16 aminoacizi identici cu cei ai insulinei administrată diabeticilor. S-a demonstrat că are capacitatea de a spori absorbţia glucozei, de a stimula producţia de insulină şi de a potenţa efectul insulinei. S-a observat în cazul diabetului indus experimental că reduce şi normalizează rapid nivelul zahărului în sânge. De asemenea, cercetările au dovedit că extractul de castravete amar are proprietatea de a ameliora unele complicaţii care apar la pacienţii cu diabet. Într-un studiu clinic, care a inclus pacienţi cu diabet zaharat, efectele hipoglicemice ale plantei au fost însoţite de răspunsuri adaptogene semnificative, indicate de o întârziere în apariţia cataractei şi a altor complicaţii secundare cauzate de diabetul zaharat. Extractul de ginseng siberian are efecte hipoglicemiante directe, ajutând în acelaşi organismul să se adapteze la stres, unul dintre factorii cu rol major în apariţia şi evoluţia nefastă a diabetului. Extractul de cicoare reduce glicemia cu aproximativ 20%. De asemenea, cicoarea reduce producerea de glucoză la nivel hepatic şi stimulează secreţia de insulină in celulele pancreatice. Extractul de cicoare reduce trigliceridele cu 19% si colesterolul total cu 16%, ceea ce este de un real ajutor diabeticilor, prevenind complicaţiile cardiovasculare.
Acţiunea celor 3 extracte enumerate este potenţată de pulberea de anghinare, pulberea de afin, pulberea de dud şi pulberea de troscot. Astfel, anghinarea are în compoziţia sa inulină care reduce nivelul zahărului, precum si substanţe care scad nivelul colesterolului LDL, frunzele de afin conţin mirtilină care acţionează asemenea insulinei, însă este de 50 de ori mai puţin toxică decât aceasta, iar dudul împiedica absorbţia glucozei la nivel intestinal.
Prezentare:
60+60 capsule
|