Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Sano Vita Fulgi de Ovaz, 500 g, Fortin

7,95 RON
Pagina actualizata la data de: 26.04.2024, ora 18:13
In procedura de achizitie

Durata de livrare: 24 h -48 h

Cod Produs: 81254 Ai nevoie de ajutor? 0711064602
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Principalele beneficii ale fulgilor de ovaz:
Termenul de ovaz (si latinescul sau stramos, avena) provine dintr-un cuvant sanscrit care insemna fericire. Acesta este primul si cel mai important indiciu care ne vorbeste despre beneficiile pe care ovazul le aduce organismului uman.
Ovazul este, alaturi de grau, cereala cu mai bogat continut in proteine (13-15%) dominand insala continutul de acizi grasi asentiali in speta acidul linoleic. De asemenea, se remarca prin continutul de fibre, 100 g de fulgi de ovaz uscati, furnizand aproape jumatate din necesarul zilnic de fibre al unui adult. Acestea au un rol important in managementul greutatii corporale, oferind satietate de durata si diminuand apetitul. Deci, poate fi folosit cu incredere si de persoanele care doresc sa slabeasca, si de catre cele care vor sa-si mentina greutatea optima. Totodata, ovazul reprezinta un aliment recomandat in majoritatea situatiilor de convalescenta, datorita proprietatilor nutritive pe care le are, precum si capacitatii de sustinere a proceselor de refacere a florei bacteriene intestinale si de normalizare a tranzitului. Copiii, reprezinta si ei, o categorie speciala, in alimentatia carora este de dorit sa existe regulat preparate pe baza de ovaz.
Ovazul contribuie, prin continutul sau de lizina (mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organism. Este benefic pentru toata lumea, cu precadere persoanelor cu o alimentatie in general dezechilibrata, care nu consuma suficiente fibre alimentare si sufera de constipatie, precum si vegetarienilor sau veganilor care doresc sa-si completeze aportul de aminoacizi esentiali.


Contraindicatii ale consumului de ovaz:
Ovazul poate sa nu fie bine tolerat de cei care sufera de alergie  la nichel. In ceea ce priveste persoanele care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten), ovazul poate fi consumat, daca in timpul procesului tehnologic nu a fost in nici un fel amestecat cu proteinele de grau. Ovazul nu contine, in mod natural, gluten. Motivul pentru care este pus pe lista cerealelor cu gluten vizeaza contaminarea acestuia cu gluten care se intampla frecvent, fiind fie cultivat langa cereale cu gluten, fie procesat alaturi de aceste cereale. Contaminarea se poate produce foarte usor si nu se observa ”cu ochiul liber”. Sunt necesare linii speciale de productie pentru produse fara gluten, total separate de restul liniilor. Astfel, cand gasim ovaz gluten free, nu inseamna ca i-a fost extras glutenul, ci ca producatorul ne asigura ca ovazul a fost protejat de orice contact cu gluten, in toate fazele de productie (cultivare, recoltare, procesare).
In general, ovazul este bine tolerat atat de copii, in alimentatia carora poate fi introdus inca din etapa de diversificare, cat si de catre adulti, fiind un aliment foarte hranitor cu multiple beneficii pentru sanatate, contraindicat doar in cazuri patologice foarte specifice (ex. afectiuni in care aportul de fibre trebuie limitat)
Ce vitamine si minerale contin fulgii de ovaz
Ovazul reprezinta o sursa nutritiva excelenta de carbohidrati si fibre, care ne dau energie, vitamine si minerale: contine toata gama de vitamine B (cu exceptia B12 - daca produsul nu a fost imbogatit cu B12 de producator, si ne furnizeaza 40 - 50% din necesarul zilnic din urmatoarele minerale: fosfor, seleniu, zinc, mangan, magneziu, si aproximativ 25% din necesarul de fier (100 g de ovaz uscat, negatit. De asemenea, este cunoscut pentru bogatia sa in compusi antioxidanti care ajuta la protejarea sistemului circulator de ateroscleroza si pentru betaglucan, care poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 la reglarea nivelului de glucoza din sange.


Beneficii pentru sanatate ale fulgilor de ovaz:
Beneficiile consumului de ovaz pentru sanatatea ta sunt multiple:

  • Continutul sau ridicat de fibre contribuie la functionarea corecta a intestinului si ajuta, deci, la digestie

  • Creste nivelul de energie, datorita continutului de carbohidrati complecsi.

  • Ajuta la scaderea colesterolului

  • Sprijina normalizarea greutatii corporale, pentru ca iti da senzatia de satietate si astfel diminueaza apetitul.

  • Gratie compusilor fenolici azotati, este un bun antiinflamator si ar putea impiedica inmultirea celulelor tumorale.

  • Contribuie, prin continutul sau de lizina (mai mare decat al altor cereale), la sinteza proteinelor in organsim.Regleaza nivelul glucozei din sange

Alte utilizari interesante ale fulgilor de ovaz:

Scrub natural pentru corp din fulgi de ovaz
Poti crea singur un scrub natural pentru corp combinand trei linguri de fulgi de ovaz, o lingura de sare de mare nerafinata sau zahar si putin ulei de masline. Amesteca pana cand obtii o pasta cu o textura foarte asemanatoare cu cea a produselor de gen din comert. Granulele de sare si fulgii de ovaz au o actiune  exfolianta, in timp ce uleiul va ajuta pielea la hidratare. Se recomanda folosirea imediat dupa dus, pe pielea care este uda, cu porii deschisi.
Atunci cand ai pielea iritata de cauza arsurilor solare, eruptiilor cutanate, sau pur si simplu cand pielea este foarte uscata si te confrunti cu o senzatie neplacuta de mancarime, rasfata-te intr-o baie in care adaugi la fulgi de ovaz. Uite cum trebuie sa faci: umpli cu fulgi de ovaz un saculet de panza subtire sau o bucata de tifon, o legi bine, ca fulgii sa nu se raspandeasca si o tii in apa calda din cada timp de o ora, chiar inainte de baie. Vei vedea cat de reconfortant este efectul acestui tratament!


Fulgii de ovaz in alimentatia bebelusilor
Multa lume se intreaba cum sa aleaga cerealele pentru bebelusi. Sa stii ca fulgii de ovaz pot fi introdusi in dieta micutului tau inca de la 6 luni, pentru ca fac parte din lista de cereale recomandate. Pentru a-i gati poti folosi un aparat special pentru fiert orezul sau, si mai simplu, metoda clasica de fierbere in apa. In functie de varsta copilului, ii poti combina cu iaurt sau transforma in piure.

 

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!