Durata de livrare: 24 h -48 h
Fulgii De Ovaz contin un procent bogat de proteine (13-15%) si fibre (100 g fulgi de ovaz uscati asigura aproape jumatate din necesarul zilnic de fibre pentru o persoana adulta. Ovazul contine lizina in cantitate mult mai mare decat o contin alte cereale si datorita careia contribuie la sinteza eficienta a proteinelor in organism.Ovazul are rol important in managementul greutatii corporale oferind satietate de durata si diminuand apetitul. Totodata, ovazul se recomanda a fi consumat in convalescenta datorita proprietatilor nutritive pe care le are si capacitatii de sustinere a proceselor de refacere a florei bacteriene intestinale si de normalizare a tranzitului. Nu in ultimul rand, in alimentatia copiilor este de dorit sa existe regulat preparate pe baza de ovaz. Se poate spune ca ovazul este benefic pentru toata lumea, dar in special pentru persoanele cu o alimentatie dezechilibrata, persoanelor care nu consuma suficiente fibre alimentare, persoanelor care se confrunta cu constipatia, precum si persoanelor vegetariene sau vegane care doresc sa-si completeze aportul de aminoacizi esentiali.
Precautii:
Ovazul poate sa nu fie bine tolerat de catre persoanele care prezinta alergie la nichel. Persoanele care se confrunta cu boala celiaca (intoleranta la gluten) pot consuma ovaz doar daca in timpul procesului tehnologic nu a fost amestecat in nici un fel cu proteine din grau. Ovazul nu contine, in mod natural, gluten. Motivul pentru care este pus pe lista cerealelor cu gluten vizeaza contaminarea acestuia cu gluten, fie din cauza cultivarii pe terenuri aflate in apropierea celor pe care se cultiva cereale cu gluten, fie din cauza procesarii alaturi de aceste cereale. Contaminarea se poate produce foarte usor si de aceea, sunt necesare linii speciale de productie pentru produse fara gluten, total separate de restul liniilor de productie. Astfel, cand gasim ovaz gluten free, acest lucru nu inseamna ca i-a fost extras glutenul, ci ca producatorul ne asigura ca ovazul a fost protejat de orice contact cu glutenul in toate fazele de productie: cultivare, recoltare si procesare.
In general, ovazul este bine tolerat atat de catre copii, in alimentatia carora poate fi introdus inca din etapa de diversificare, cat si de catre adulti, fiind un aliment foarte hranitor cu multiple beneficii pentru sanatate, cu exceptia cazurilor patologice foarte specifice respectiv in afectiuni in care aportul de fibre trebuie limitat sau este contraindicat.
Beneficii: