Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Solaris Cuisoare, 50 g

9,00 RON
Pagina actualizata la data de: 25.04.2024, ora 07:23
In procedura de achizitie

Durata de livrare: 24-48 h

Cod Produs: 51133 Ai nevoie de ajutor? 0711064602
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Cuisoarele, aromate si iuți, amintesc de o combinație de piper și camfor. Cuișoarele sunt un condiment cu virtuți încălzitoare asociat, în special, iernilor friguroase, preparatelor festive și băuturilor calde si sunt mugurii neînfloriți si uscați ai arborelui de cuișoare (Szygium aromaticum sau Caryophyllus aromaticus). Cuișoarele sunt originare, întocmai precum nucșoara, din arhipelagul indonezian al insulelor Moluce, denumite și „insulele mirodeniilor”. Acestea cresc în arborele de cuișoare, un arbore veșnic verde din familia Myrtaceae, din care fac parte și eucaliptul și mirtul. În zilele noastre, cuișoarele sunt cultivate îndeosebi în Indonezia, Madagascar, Tanzania (arhipelagul Zanzibar), Kenya, India, Sri Lanka, China, Grenada. Cuișoarele au făcut parte din comerțul timpuriu al mirodeniilor, fiind unul dintre condimentele pentru care arabii, portughezii, olandezii și chiar britanicii au purtat între ei îndelungi războaie pentru deținerea monopolului comercial. Istoria tumultoasă a cuișoarelor, similară celei a nucșoarei, ne poartă pașii pe vechiul „drum al mătăsii”, acolo unde a început, de fapt, lunga călătorie a condimentelor în jurul lumii. Regăsim cuișoarele cu mai bine de 2000 de ani în urmă pe teritoriul Chinei Antice din timpul dinastiei imperiale Han, chinezii fiind printre primii descoperitori ai cuișoarelor din insulele Moluce. Vechile scrieri menționează obiceiul demnitarilor chinezi de a mesteca cuișoare pentru a-și împrospăta respirația, înainte de a se prezenta în fața împăratului. În Evul mediu, cuișoarele au fost transportate pe drumul mirodeniilor către Europa. O lungă perioadă de timp, cuișoarele, nucșoara și multe alte condimente au valorat cât greutatea lor în aur, fiind accesibile doar persoanelor înstărite. Se pot utiliza atât cuișoarele întregi, cât și cele măcinate, sub formă de pulbere, în tot felul de preparate culinare, în băuturi calde sau în ceaiuri. În scop terapeutic, se utilizează și uleiul esențial de cuișoare, obținut prin procedee de distilare cu aburi a mugurilor sau a frunzelor de cuișoare. Cuișoarele ocupă un loc important în multe tradiții medicale, de la medicina indiană ayurvedică la medicina chinezească și fitoterapia occidentală.  Cuișoarele se regăsesc în industria cosmetică și a parfumurilor și sunt, totodată, un repelent eficient împotriva insectelor.

Beneficii:
Administrate intregi, măcinate sau sub formă de ulei esențial, cuișoarele posedă o mulțime de proprietăți eficiente în menținerea sau redobândirea sănătății. Cuișoarele au un conținut nutrițional bogat, mai ales în ceea ce privește oligoelementele. Cuisoarele sunt o sursă importantă de mangan, potasiu, magneziu, calciu, vitamina A, vitamina C, vitamina K și au în compoziția lor îndeosebi fibre și acizi grași sau uleiuri esențiale. Cuișoarele conțin polifenoli (printre care și taninuri), dar și antioxidanți, cei mai cunoscuți dintre aceștia fiind eugenol și carofilen.
Au proprietăți antiseptice și antibacteriene: cuișoarele pot inhiba dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme, prevenind infecțiile. Susțin sănătatea cavității orale, având acțiune dezinfectantă și elimină halena (respirația urât mirositoare).
Sunt considerate cel mai puternic antioxidant: cuișoarele întregi, dar mai ales uleiul de cuișoare, se află pe prima poziție a scalei ORAC, având o capacitate extraordinar de mare de absorbție a radicalilor liberi ai oxigenului. Întărește sistemul imunitar și este un bun profilactic, prevenind îmbolnăvirea.
Au efect analgezic și anestezic naturalîn special în cazul durerilor de dinți, mestecarea unui cuișor și plasarea acestuia în zona dureroasă sau folosirea uleiului de cuișoare în combinație cu un ulei purtător elimină durerile de dinți. Aceasta se datorează în special compusului numit „eugenol” din uleiul volatil de cuişoare.
Au efect digestiv și carminativconsumul de cuișoare stimulează secreția de enzime digestive, ce au rolul de a îmbunătăți digestia si de a combate flatulența.
Au efect antiviraltratează și previn infecțiile virale respiratorii, precum răceala și gripa. Aromaterapia, inhalațiile cu ulei esențial de cuișoare și maceratele din cuișoare elimină simptome precum congestia nazală.
Au efect antiinflamatoreugenolul din compoziția cuișoarelor contribuie la reducerea inflamațiilor și, implicit, la prevenirea artritei și a altor afecțiuni datorate inflamațiilor.
Au efect antifungicîn special uleiul de cuișoare împiedică dezvoltarea ciupercilor, a micozelor cutanate si a candidozelor.
Au efect antiparazitar și antihelmintic: protejează organismul de acțiunea paraziților și a viermilor intestinali.
Contribuie la detoxifierea ficatuluistudiile arata că anumiți compuși ai cuișoarelor contribuie în mod eficient la tratarea steatozei hepatice („boala ficatului gras”) și cirozei.
Imbunătățesc circulația sanguină, în special circulația periferică, prin acțiunea vasodilatatoare.
Au efect afrodisiacsusțin funcțiile sexuale, cresc libidoul, mențin nivelul testosteronului si previn ejacularea precoce.
Au efect tonic general: îmbunătățesc funcționarea per ansamblu a organismului si conferă rezistență acestuia. Sunt recomandate ca adjuvant pentru eliminarea stărilor de oboseală, epuizare fizică și nervoasă, depresie, anxietate, neliniște etc.
Protejează împotriva insectelor: îndeosebi uleiul de cuișoare reprezintă un repelent natural pentru insecte și, mai ales, pentru țânțari. Se poate pune ulei de cuișoare la un difuzor de aromaterapie sau în compoziția unui „unguent” pe bază de ulei (de cocos, spre exemplu), în care se dilueaza 1-2 picături de ulei de cuișoare si se aplica pe piele pentru a ține țânțarii la distanță.
 
Utilizare:
Cuișoarele, întregi sau măcinate, se folosesc cel mai adesea cu rol de condiment, de aromatizare a unor preparate dulci sau sărate, a unor băuturi etc. Gastronomia chineză, indiană, africană și americană sunt doar câteva dintre tradițiile culinare ale lumii care includ cuișoarele în alimentația lor.
Cuișoarele sunt aroma caldă, de neînlocuit, a preparatelor festive, în special a celor asociate sărbătorilor de iarnă. Se poate adăuga pulbere de cuișoare la cele mai multe dintre rețetele de biscuiți, fursecuri, sufleuri, prăjituri și se pot presăra în compoturi sau peste salatele de fructe. Este delicios în combinație cu mere, dovleac, portocale sau mandarine.
Cuișoarele fac parte din celebrul amestec de condimente chinezesti, numit „5 arome” (five spices), dar și din amestecul indian „garam masala”. Amestecul „5 arome” conține piper de Sichuan, anason, cuișoare, fenicul, cassia (scorțișoara chinezească) și a fost conceput, inițial, în dorința de a aduna 5 gusturi diferite într-un singur preparat. Amestecurile de garam masala sunt folosite pentru aromatizarea mâcărurilor de tip „curry” și conțin condimente precum: coriandru, chimion, scorțișoară, piper negru, ghimbir, cardamom, cuișoare și dafin.
Se pot folosi ca atare cuișoarele măcinate sau în amestecuri de condimente pentru a condimenta preparatele inspirate din bucătăria indiană, precum: curry, biryani, sosurile chutney.
Se pot adăuga cuișoare la orezul fiert sau la rețetele de pilaf, la mâncărurile cu linte, la anumite sosuri sau dressing-uri pentru salate sau în marinade.
Se poate folosi ca si conservant natural în amestecurile de condimente pentru murături.
Băuturile, precum vinul fiert, lichiorul de ouă, ciocolata caldă, ceaiul indian condimentat (masala chai) sunt doar câteva alte variante gustoase în care se pot adauga cuișoare.
Cuișoarele pot fi consumate și sub formă de macerat cu rol terapeutic, în special, digestiv și carminativ: se lasă 5-7 cuișoare sau puțină pulbere de cuișoare într-o cană cu apă, la macerat, timp de câteva ore, apoi se separa cuișoarele sau se strecoara pulberea și se incalzeste la temperatură mică ceaiul rezultat, pentru a beneficia de efectele sale.
Pentru improspatarea respiratiei si pentru ameliorarea durerilor dentare, se pot mesteca 1-2 cuisoare.

Precautii:
Consumate în cantități mici, cuișoarele au efecte benefice multiple și nu prezintă efecte adverse, in general. Situații particulare care prezintă anumite riscuri și care merită o atenție specială sunt: persoanele care urmeaza un tratament cu anticoagulante: eugenolul conținut de cuișoare poate încetini coagularea sângelui, motiv pentru care se recomandă consultarea medicului înainte de a consuma cuișoare; in caz de intervenții chirurgicale: consumul de cuișoare nu este recomandat înainte de o intervenție chirurgicală. 
Eugenolul din compoziția cuișoarelor are efect coroziv asupra mucoaselor, motiv pentru care întotdeauna se folosesc cantități foarte mici diluate într-un ulei vegetal purtător, altfel, cuișoarele pot provoca arsuri pe piele. 

Contraindicatii:
Supradozarea este contraindicată întrucât poate conduce la iritarea sistemului nervos central.

Prezentare:
50 g

Avertizare: Farmacia APOTHEKA intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!