Ceaiul de păpădie:  - Posedă activități prebiotice care se dovedesc a fi benefice în reglarea tulburărilor gastro-intestinale.
  - Protejează celulele și țesuturile împotriva daunelor oxidative.
  - Contribuie la reglarea apetitului.
  - Contribuie la funcționarea normală a stomacului și a ficatului.
  - Susține funcționarea normală și sănătatea aparatului urinar.
  - Susține sănătatea cutanată.
  - Contribuie la menținerea greutății corporale în limite normale.
  
 Ingrediente: Frunze de păpădie (
Taraxacum officinale) 
Principii active: inulină, rezine tanin, mucilagii, principiu amar (taraxacina), fitoncide, fitosteroli, colina, acid cafeic, substanţe proteice, alcooli triterpenici, carotenoide, xantofile, flavoxantine, vitaminele A, B1, C, D. 
  MOD DE UTILIZARE: Intern: infuzie din 1-2 linguriţe cu plantă la  250 ml apă. Se lasă acoperit 10-15 minute. Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, intre mesele principale. 
Extern:  infuzie concentrata din 2 linguri cu plantă la 500ml de apă clocotită, se pun comprese. 
Contraindicaţii: in cazul celor care sufera de hipertensiune arteriala si alte boli cardiace, administrarea se face cu precautie si sub indrumarea medicului. 
  Atentionari : La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.