Ceaiul de coada racului, prin continutul sau bogat in principii active (tanin, substante amare, mucilagii, ulei volatil, flavonoizi, saruri minerale), are efect astringent, favorizeaza coagularea sangelui, are actiune spasmolitica, impiedica formarea calculilor renali, fiind benefic in stari de anemie sau convalescenta, artrita, hipermenoree, dismenoree, enterocolite, colici gastrice, diaree, calculoza renala.
Ingrediente:
Coada racului (Potentilla anserina L.) - partea aeriana.
Recomandari:
Intern: diaree (inclusiv forme rebele), colici gastro-intestinale, hemoragii (inclusiv metroragii cu menstre neregulate sau prelungite), litiaza urica, artrita.
Extern: inflamatii gingivale, leucoree, ulceratii cutanate.
Mod de utilizare:
Intern: infuzie: peste 1-2 lingurite coada racului se toarna 250 ml apa fierbinte, se lasa acoperit 10-15 minute, dupa care se filtreaza; decoct: peste 1-2 lingurite coada racului se pun in 250 ml apa, se fierbe 5 minute, se lasa acoperit alte 15-20 minute, dupa care se filtreaza. Se beau 2 ceaiuri pe zi.
Extern: decoct in concentratie dubla, pentru spalaturi sau comprese.
Prezentare:
30 g
Avertizare:
Farmacia APOTHEKA intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.