Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Solaris Turmeric, 70 g

8,50 RON
Pagina actualizata la data de: 18.04.2024, ora 09:46
In procedura de achizitie

Durata de livrare: 24-48 h

Cod Produs: 51134 Ai nevoie de ajutor? 0711064602
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Turmericul, cunoscut încă din antichitate și menționat mai ales în străvechile tratate ale medicinii ayurvedice indiene, este un condiment, un colorant alimentar și textil natural și, totodată, un remediu eficient.

Turmericul (Curcuma longa) este o plantă perenă, originară din sudul Asiei, ce aparține aceleiași familii din care face parte și ghimbirul (Zingiberaceae). Turmericul crește până la o înălțime de aproximativ un metru, are frunze lungi pețiolate, flori mici galben-portocaliu și rizomi groși cilindrici si ramificați cu o culoare maronie deschisă la exterior și galben-portocalie în interior. Acești rizomi sunt colectați, uscați și măcinați, fiind transformați într-o pulbere fină cu un gust aromat, ușor amărui și picant, cu virtuți terapeutice deosebite. Proprietatile turmericului se datorează curcuminului, principala substanță activă, cu rol antiinflamator și antioxidant, prezentă în rizomii de turmeric. Turmericul mai este denumit și ”șofran indian”, fiind un condiment popular, utilizat cu precădere în subcontinentul Indian. India este în prezent cel mai mare producător și exportator de turmeric, cuprinzând până la 70-75% din totalul producției mondiale de turmeric. Pudra de turmeric este folosită în alimentație, mai ales în tradițiile culinare asiatice, fiind un ingredient de nelipsit al amestecurilor de curry, a mâncărurilor de tip curry și a multor alte preparate. De asemenea, pudra de turmeric este folosită mai ales în India, pentru a fabrica unele vopsele cu care sunt colorate hainele. În acest mod sunt obținute, în mod tradițional, robele purtate de călugării budiști. Turmericul este un supliment și remediu unanim recunoscut pentru eficiența sa în profilaxie, cât și în ameliorarea sau tratarea unor simptome caracteristice unor afecțiuni sau boli. Apreciat pentru multiplele sale proprietăți terapeutice, atât în medicina indiană, cât și în cea chineză, turmericul este înainte de toate un antioxidant și imunostimulator eficient. Turmericul este o sursă bogată de micronutrienți, atât vitamine cât și minerale, dintre care: vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5, B6), vitamina K, fier, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan etc. De asemenea, turmericul conține proteine și fibre, într-o proporție considerabilă, precum și compuși polifenolici (curcuminoide), dintre care cel mai important este curcuminul. Regăsim în compoziția sa și unele uleiuri esențiale, precum și monoterpene și alcaloizi.

Beneficii:
Are acțiune antiinflamatoare nesteroidiană: curcuminul din compoziție inhibă activitatea unor enzime. Turmericul contribuie la reducerea inflamaților care sunt prezente în cele mai multe afecțiuni cronice, precum: cancerul, bolile cardiovasculare, sindromul metabolic, boala Alzheimer și alte boli degenerative. Este eficient și în caz de artrită reumatoidă sau boli inflamatorii intestinale. 
Are efect antioxidant: curcuminoidele, în special curcuminul, neutralizează radicalii liberi și stimulează sistemul enzimatic antioxidant endogen, protejând țesuturile de procesele oxidative. Astfel, consumul de turmeric combate stresul oxidativ și peroxidarea lipidică a membranelor celulare, ce reprezintă cauzele principale ale îmbătrânirii și apariției diverselor afecțiuni sau boli.
Are efect imunostimulent puternic: menține buna funcționare a sistemului imunitar.
Imbunătățește si mentine sănătatea creieruluiprin intermediul curcuminului, turmericul crește nivelul Factorului Neurotrofic Derivat al Creierului (BDNF), un tip de hormon de creștere ce acționează asupra creierului, avand ca efect reducerea proceselor degenerative ale creierului (întâlnite în demență sau Alzheimer), asociate cu un nivel scăzut al acestui factor. Îmbunătățește funcția memoriei și contribuie la dezvoltarea inteligenței, fiind un bun regenerator și tonic nervos.
Protejează inima: consumul sau administrarea de turmeric îmbunătățește funcția endoteliului vascular și acționează ca un agent antiinflamator și antioxidant, având rolul de a proteja organismul și de a previne apariția bolilor cardiovasculare, contribuind, în special, la tratarea cardiomiopatiei și aritmiei.
Are efect antitumoral: proprietățile anticanceroase ale turmericului, datorate curcuminului, aduc anumite modificări la nivel molecular, care pot ajuta la prevenirea sau tratarea cancerului. Unele studii au arătat faptul că turmericul poate genera apoptoză (moartea celulelor canceroase) și poate suprima sau reduce angiogeneza tumorală (creșterea unor noi vase de sânge în tumori) și apariția metastazelor.
Calmează durerile reumatice și crește mobilitatea articulară: datorită proprietăților antiinflamatorii ale turmericului, acesta contribuie la ameliorarea simptomelor specifice osteoartritei și artritei reumatoide, ce au la bază inflamația articulațiilor. Aceasta are loc atât prin administrare internă, cât și externă, sub forma unor cataplasme aplicate local, în zonele afectate.
Are efect antidepresiv eficient: imbunatateste activitatea neurotransmițătorilor, precum serotonina și dopamina.
Menține fluiditatea sângelui: normalizează fluxul sanguin, prin reducerea agregării plachetare și normalizarea nivelului fibrinogenului, previne formarea cheagurilor de sânge care ar putea genera probleme de sănătate grave, precum accidentele vasculare cerebrale, tromboza venoasă profundă sau embolism pulmonar.
Are efect depurativ: contribuie la detoxifierea organismului, prin amplificarea enzimelor detoxifiante si susține buna funcționare a ficatului, prevenind apariția tulburărilor hepatice.
Reglează nivelul de zahăr din sânge: menține nivelul glicemiei serice prin creșterea nivelului de insulină (stimularea celulelor beta-pancreatice) și scăderea rezistenței periferice la insulină, fiind indicat în cazurile de diabet.
Reglează nivelul colesterolului și al trigliceridelor: scade nivelul colesterolului „rău” (LDL).
Susține buna funcționare a sistemului digestiv: îmbunătățește digestia alimentelor, are efect carminativ, de eliminare a gazelor intestinale, menține flora intestinală iar unele studii susțin faptul că turmericul ar putea contribui la ameliorarea simptomelor colonului iritabil.
Contribuie la tratarea simptomelor gripei și răcelii: pulberea de turmeric si extractele cu turmeric, pot trata afecțiunile respiratorii, eliminând unele simptome ale acestora, inclusiv febra.
Este un bun regenerator al pielii: îmbunătățește sănătatea pielii, previne deteriorarea celulelor și a îmbătrânirii pielii, accelerează procesul de absorbție a colagenului. Adăugarea turmericului în măștile faciale, împreună cu alte ingrediente, precum mierea și laptele, ajută la eliminarea ridurilor și cearcănelor, luminează tenul si reîntinerește pielea.
Reduce edemele: diminueaza retentia de apa din organism.
Are efect antiseptic natural: previne si înlătură infecțiile microbiene.

Utilizare:
Se poate utiliza turmeric proaspăt sau pulbere de turmeric măcinat ori anumite suplimente cu turmeric sub formă de capsule sau tinctură, în scop terapeutic. Astfel, se poate adăuga pulbere de turmeric la unele mâncăruri, dulci sau sărate, atât pentru proprietățile nutritive, cât și pentru aroma deosebită și culoarea aurie pe care o conferă preparatelor în care este adăugat. Cel mai adesea, turmericul se combină cu piper negru sau piper lung (Pippali) pentru a putea fi asimilat mult mai bine curcuminul din compoziția turmericului. Se dizolvă foarte bine în uleiuri, fie că vorbim de uleiuri vegetale, precum uleiul de cocos sau de grăsimi animale, precum untul clarifiat (ghee). Poate fi consumat cu lapte sau sucuri de fructe. Se poate folosi extern, în ritualuri cosmetice, fiind un ingredient potrivit pentru măștile faciale care vizează menținerea sănătății și frumuseții pielii. Turmericul întreține igiena orală. Există unele reţete ayurvedice de pastă de dinţi, în care turmericul se combină cu ulei de cocos şi alte ingrediente, pentru albirea dinţilor şi tratarea unor afecțiuni gingivale.
In alimentație: Turmericul are o aroma specială, dar și o culoare fascinantă, galben-portocalie, pe care o conferă preparatelor, devenind astfel un ingredient ce nu poate lipsi din bucătărie. Turmericul face parte din majoritatea amestecurilor de condimente denumite „curry” (garam masala). Poate fi presărat în mâcărurile de inspirație indiană de tip curry, în sosuri, peste tocănițele de legume sau peste legume coapte la grătar, la mâncărurile din leguminoase (spre exemplu, la linte). Este excelent în combinație cu cerealele, în special în preparatele cu orez (pilaf, risotto etc.), în omlete, supe, îndeosebi la supele-crema (dovleac,ciuperci etc.). Se poate adăuga turmeric și în dressing-ul pentru salate, la unele pateuri (în special, vegane sau raw-vegane), în marinadele pentru carne, în produsele de patiserie. Poți combina turmericul cu alte condimente, pentru un plus de savoare. Turmericul se poate aduga in smoothie-uri sau sucuri din fructe, în special, în cele care conțin portocale, mango sau morcov, dar și în shake-uri, ceaiuri, limonade, lapte sau alte combinații de băuturi. Folosit drept colorant alimentar, turmericul este folosit uneori pentru a da culoare lactatelor sau muștarului. Se folosește ca si conservant. Turmericul proaspăt poate fi murat, întocmai precum ghimbirul. Întrucât aroma sa este intensă, recomandăm folosirea unei cantități mici de praf de turmeric peste preparatele preferate.
In medicină: Turmericul este de mii de ani considerat un remediu important în cadrul medicinii indiene ayurvedice, dar și al medicinii chineze. În zilele noastre, fitoterapia occidentală recunoaște și ea valoarea terapeutică extraordinară a turmericului, recomandandu-l ca pe un produs profilactic eficient sau integrându-l în rețetele unor preparate terapeutice destinate tratării unor diverse afecțiuni sau boli. 
În scopuri medicale, turmericul poate fi administrat sublingual sub formă de pulbere uşor umezită, care se va înghiți apoi cu apă.
Pulberea de turmeric poate fi adăugată la unele combinații lichide cu rolul de a stimula sistemul imunitar și de a preveni îmbolnăvirile prin efectul profilactic puternic al curcuminului. Două exemple în acest sens sunt reprezentate de „laptele auriu indian” și shot-urile pentru imunitate ce conțin o combinație de turmeric și ghimbir. Laptele auriu (Golden milk/Turmeric latte) este o băutură caldă și condimentată, tradițională din India, un elixir pentru imunitate, dar și pentru o digestie excelentă. Pentru a pregăti acest lapte este nevoie de: o cană de lapte de origine animală/lapte vegetal (de migdale sau cocos), un sfert de linguriță de turmeric măcinat, un sfert de linguriță de scorțișoară măcinată, un praf de ghimbir măcinat, un praf de piper negru si îndulcitorul preferat, după gust. Combină toate ingredientele într-o oală mică, amestecă-le și lasă băutura rezultată la încălzit, la foc mic spre mediu, până când condimentele s-au dizolvat și laptele este cald. Toarnă laptele auriu într-o cană și servește. Shot-urile cu turmeric și ghimbir, picante și revigorante, sunt și ele un remediu excelent pentru stimularea sistemului imunitar. Pentru a pregăti un astfel de shot ai nevoie de: o jumătate de linguriță pudră de turmeric, 5 g ghimbir proaspăt (o bucată de aproximativ 2-3 cm), zeama de la o jumătate de lămâie, un sfert de linguriță de pulbere de piper negru sau piper lung (Pippali), un vârf de cuțit de chilli si o jumătate de lingură de miere. Curăță ghimbirul și pisează-l sau mărunțește-l în blender, până când obții o pastă subțire. Adaugă celelalte ingrediente și mixează încă o dată. Dacă shot-ul este prea gros, se mai poate adăuga zeamă de lămâie sau se poate dilua cu puțină apă. Se bea pe stomacul gol.
Turmericul amestecat cu miere are, suplimentar, și efect de eliminare a toxinelor din corp și de diminuare a retenției de apă din organism. 
Pentru întărirea sistemului imunitar, pulberea de turmeric se poate combina cu aproximativ o jumătate de cană de apă fierbinte, 2 picături de tinctură de propolis, o linguriță de polen crud, zeamă de lămâie şi miere după gust. 

Medicina ayurvedică consideră că turmericul este apreciat ca un remediu regenerator, reîntineritor si tonic general pentru organism, contribuind la mentinerea unui corp sănătos, rezistent și longeviv.

Prezentare:
70 g

 

Avertizare: Farmacia APOTHEKA intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!