Datorita volumului mare de comenzi, pot aparea intarzieri in livrare de peste 48h lucratoare. Va multumim pentru intelegere!

Solaris Cicoare 100 % instant, 50 g

11,06 RON
Pagina actualizata la data de: 16.04.2024, ora 07:49
In stoc

Durata de livrare: 24-48 h

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 51132 Ai nevoie de ajutor? 0711064602
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Cafeaua de cicoare este obținută din rădăcină de cicoare prăjită și este o alternativă fără cofeină pentru cafeaua pregătită din boabe de cafea. Este recomandată, în special, persoanelor care nu vor să consume cafea sau cărora nu le este indicată cofeina, dar care își doresc să se bucure de un ritual plăcut pentru energizare, încă de la primele ore ale dimineții. În plus, consumul de cafea de cicoare este asociat cu o multitudine de beneficii asupra sănătății. Cicoarea comună (Cichorium intybus) este o plantă erbacee, perenă, cu frunze și rădăcini comestibile, cu o tulpină tare, ramificată și flori delicate de culoare albastru-deschis. Face parte din familia Asteraceae, împreună cu alte plante precum păpădia și floarea soarelui. Înflorește în perioada verii (în intervalul iulie-septembrie), iar recoltarea rădăcinilor are loc toamna. Cicoarea este una dintre cele mai vechi plante folosite atât în scop alimentar, cât și medicinal. Primele mențiuni scrise cu privire la cicoare le regăsim în papirusul Ebers, un papirus de medicină antică egipteană, cu o vechime mai mare de 4000 de ani. Cicoarea este menționată și în operele scriitorilor latini precum Horațiu, Virgiliu, Plinius. În Roma Antică, rădăcina de cicoare era utilizată pentru purificarea sângelui, în timp ce în Egipt, cura cu cicoare era recomandată pentru detoxifierea ficatului și pentru tratarea bolilor hepato-biliare și renale. In secolul XIX popularitatea cicorii a început să crească și în Europa, din pricina unei penurii de cafea ce a apărut în Franța și care a fost soluționată cu ajutorul cafelei obținute din cicoare.

Valori medii nutriționale:
Grăsimi 0,1 g din care acizi grași saturați 0,1 g, glucide 56 g din care zaharuri 13 g, fibre 33 g, proteine 3,8 g, sare 0,36 g, valoare energetică 305 kcal.

Beneficii:
Rădăcina de cicoare se remarcă printr-un conținut mare de fibre (33%), constituit în special din inulină, o fibră solubilă prebiotică ce aparține clasei de carbohidrați denumită „fructani”. Inulina nu doar că îmbunătățește peristaltismul intestinal, ci stimulează și hrănirea și creșterea numărului de bacterii benefice din tractul digestiv. Prin specificul său prebiotic, inulina poate stimula sistemul imunitar, reducand numarul de bacterii dăunătoare din intestin. În afară de inulină, în compoziția rădăcinii de cicoare mai regăsim sucroză, celuloză, proteine, diverși micronutrienți și principii active: vitamine (A, B3, B6, B7, B9, C), minerale (calciu, potasiu, sodiu, fosfor, magneziu, mangan, sulf), lactone sesquiterpenice (lactucina si lactucopicrina - substanțe amare cu efect sedativ și analgezic), cumarine, taninuri, flavonoide, acizi fenolici, compusi ce conferă rădăcinii de cicoare proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, anticanceroase, antihelmintice, antifungice, antihepatotoxice, diuretice, stomahice, colagoge, hipoglicemiante, laxative, imunostimulente. 
Este o sursă de energie fără conținut de cofeină: cafeaua de cicoare poate fi o modalitate excelentă de a reduce sau de a elimina aportul de cofeină. O cană obișnuită de cafea conține aproximativ 95 mg de cofeină, iar consumul unor cantități mari de cofeină a fost asociat cu o serie de efecte adverse precum: greața, anxietatea, palpitațiile cardiace, agitația și insomnia. De cealaltă parte, rădăcina de cicoare este complet lipsită de cofeină. Poate fi adăugată în apă fierbinte, pentru a obține o băutură caldă, fără cofeină, cu efect de energizare și gust asemănător cu cafeaua clasică.
Imbunătățește sănătatea digestivă: rădăcina de cicoare este o sursă importantă de fibre. Consumul acestor fibre poate îmbunătăți microbiomul intestinal (flora intestinală), iar aceasta poate contribui la menținerea sănătății și la prevenirea afecțiunilor. Efectele se datorează conținutului de inulină, un tip de fibră prebiotică care susține creșterea bacteriilor benefice la nivelul intestinului. Conform studiilor științifice, consumul de cicoare contribuie la reglarea peristaltismului intestinal și poate reduce simptomele cauzate de constipație.
Stimulează sistemul imunitar: compușii fenolici antioxidanți identificați în compoziția cicorii combat acțiunea radicalilor liberi și protejează organismul de efectele nocive ale stresului oxidativ, prevenind o serie de afecțiuni precum cele cardiovasculare, digestive etc.
Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge: studiile au evidențiat efectul inulinei conținute de cicoare asupra reducerii glicemiei și rezistenței la insulină. Insulina este un hormon care transportă zahărul din sânge către mușchi și țesuturi, acolo unde poate fi utilizat ca un combustibil. Rezistența la insulină, de cealaltă parte, poate diminua eficiența acestui hormon și poate conduce la un nivel ridicat al glicemiei. Conform unui studiu, administrarea de inulină a redus rezistența la insulină în cazul a 40 persoane cu prediabet. O altă cercetare a arătat că un aport zilnic de 10 g inulină a contribuit la reducerea glicemiei cu aproximativ 8,5% în cazul a 49 femei cu diabet.
Contribuie la reducerea inflamației: studiile au arătat că rădăcina de cicoare prezintă proprietăți antiinflamatorii, de reducere a unor markeri specifici pentru inflamații. Prin această acțiune, consumul de cicoare ar putea preveni afecțiunile cardiace, diabetul și cancerul, afecțiuni care au la bază inflamații de natură cronică. De asemenea, poate atenua sau reduce simptomele artritei.
Contribuie in procesul de slabire: rădăcina de cicoare poate ajuta la reglarea apetitului și la scăderea aportul caloric total, conducând la pierderea în greutate. Un studiu cu o durată de 12 săptămâni, realizat asupra a 48 adulți supraponderali, a arătat că administrarea zilnică a 21 g de oligofructoză derivată din cicoare (compus foarte asemănător cu inulina) a condus la o reducere semnificativă a greutății corporale. Studiul a evidențiat, de asemenea, o scădere a nivelului de grelină (hormon care stimulează senzația de foame), scădere ce s-a datorat oligofructozei.
 
Utilizare:

Cicoarea 100% instant Solaris este o pulbere solubilă, cu ajutorul căreia se poate obține o cafea delicioasă de cicoare, cu un gust asemănător boabelor de cafea. Cicoarea are un gust amărui și o aromă ușor lemnoasă. Modul de preparare al cafelei de cicoare este foarte simplu: se pune într-o ceașcă 1 linguriță de cicoare (2 g), se adaugă 150 ml apă fierbinte, se amestecă și se obține instant cafea de cicoare. Se poate îndulci cu îndulcitorul favorit (miere, sirop de agave, stevie, sirop de arțar etc). După preferințe, se poate adăuga în cafea lapte (inclusiv vegetal), ceai, frișcă, diverse condimente (scorțișoară, ghimbir, cardamom etc). Se poate consuma și rece sau sub formă de frappé, cu înghețată și frișcă.
Pulberea sau cafeaua de cicoare poate fi folosită ca substitut pentru cafea în cremele unor prăjituri sau în compoziția unor deserturi care conțin în mod obișnuit cafea (spre exemplu, se poate adăuga la prajitura tiramisu).

Precauții:
Spre deosebire de cafeaua obținută din boabele de cafea, cafeaua din cicoare nu conduce la dependență și nici la apariția fenomenelor de psihoexcitație.
Consumată în doze uzuale, cicoarea nu prezintă contraindicații și nici efecte adverse, insa, în doze mari, poate declanșa flatulență, senzație de balonare, arsuri gastrice sau dureri abdominale, în special, datorită conținutului mare de fibre prebiotice cu care organismul poate să nu fie obișnuit.
Se recomandă sfatul medicului sau specialistului in fitoterapie, inainte de consumul cafelei de cicoare de catre: femeile insarcinate, femeile aflate in perioada menstruatiei (cicoarea are proprietăți emenagoge, care pot crește fluxul menstrual), persoanele cu alergie cunoscuta la plantele din familia Asteraceae (gălbenele, margarete, păpădie, floarea soarelui), persoanele cu sindromul intestinului iritabil (aportul mărit de fibre poate cauza indigestie și flatulența), persoanele cu afectiuni grave, care urmeaza sau nu un tratament alopat. 

Prezentare:
50 g

Avertizare: Farmacia APOTHEKA intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti luni - vineri 08-22 si sambata 08-13

0711064602 apotheka@e-apotheka.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!