Beneficii:: Calitatea înaltă a extractelor asigură produsului eficiență maximă. Guggulul menține un nivel sănătos de colesterol în organism. Usturoiul susține sănătatea inimii și menține în limite normale colesterolul și homocisteina. Sâmburii de struguri conțin antioxidanți naturali și mențin sănătatea inimii. De asemenea mențin în limite normale colesterolul și homocisteina. Anghinarea ajută la menținerea unui nivel normal de colesterol și susține metabolismul lipidic. Recomandat ca adjuvant în: Scăderea colesterolului și trigliceridelor, reducând astfel riscul apariției arteropatiei obliterante a membrelor inferioare AVC, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, anevrism aortic, angină pectorală. Extract de Guggul Cum contribuie Guggul-ul la scăderea colesterolului și trigliceridelor? Inhibă sinteza de colesterol din ficat Guggul este o substanță extrasă din rășina arbustului Mukul, nativ în India și Pakistan. Este folosită în medicina ayurvedică pentru diverse scopuri, printre care și scăderea nivelului de colesterol și trigliceride în sânge. Guggulsteronii sunt compuși activi importanți găsiți în extractul de Guggul, cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății metabolice, în special în ceea ce privește gestionarea colesterolului. Unul dintre modurile principale în care acești compuși acționează este prin inhibarea unei enzime numite HMG-CoA-reductază ce joacă un rol esențial în producția de colesterol în ficat. Prin inhibarea acestei enzime, sinteza endogenă a colesterolului este diminuată, iar acest lucru duce la scăderea nivelului de colesterol LDL („rău”) în sânge. Stimulează activitatea receptorilor de colesterol Guggulsteronii au capacitatea de a activa anumiți receptori din celulele noastre numiți PPAR. Acești receptori sunt ca niște întrerupătoare care controlează diverse gene implicate în modul în care corpul nostru gestionează grăsimile. Când guggulsteronii activează receptorii PPAR, ei contribuie de fapt la reglarea proceselor de sinteză și eliminarea colesterolului din organism. Activarea acestor receptori poate duce la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterol „rău”) din sânge, deoarece corpul devine mai eficient în eliminarea acestuia. În același timp, receptorii PPAR pot stimula creșterea nivelului de colesterol HDL (colesterol „bun”), care are un rol protector în organism. Redirecționează fluxul de grăsimi Guggulsteronii au și un rol important în modul în care corpul nostru gestionează grăsimile, în special trigliceridele. Trigliceridele sunt un tip de grăsime care circulă în sânge și sunt stocate în diverse țesuturi ale corpului, fiind utilizate ca sursă de energie. Guggulsteronii pot ajuta corpul să metabolizeze trigliceridele mai eficient. Aceasta înseamnă că grăsimile sunt descompuse și utilizate mai rapid pentru energie, în loc să fie stocate. Prin accelerarea acestui proces, nivelul de trigliceride din sânge poate scădea, deoarece sunt utilizate mai rapid de către celulele corpului. În plus, guggulsteronii pot preveni acumularea excesivă de grăsimi în țesuturile periferice (cum ar fi mușchii și ficatul), contribuind la menținerea unui metabolism sănătos și la reducerea riscului de afecțiuni legate de excesul de grăsimi. Extract de usturoi În ce mod ajută extractul de usturoi la menținerea sănătății inimii și la normalizarea colesterolului? Reduce nivelul de colesterol LDL Consumul de usturoi are multiple beneficii pentru gestionarea nivelului de colesterol și, în general, pentru sănătatea inimii. Usturoiul este cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale medicinale și este adesea utilizat pentru a ajuta la menținerea unui profil lipidic sănătos. Usturoiul conține compuși, precum alicina, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL. Alicina este eliberată atunci când usturoiul este zdrobit sau tăiat și are proprietăți care inhibă enzimele implicate în sinteza colesterolului în ficat. Mai mult decât atât, consumul de usturoi poate ajuta și la creșterea nivelului de HDL (”colesterol bun”), contribuind astfel la reducerea de a ateroscleroză și boli de inimă. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii Usturoiul este cunoscut pentru conținutul său bogat în antioxidanți, care joacă un rol crucial în protejarea celulelor de daunele oxidative provocate de radicalii liberi. Acest proces este esențial deoarece oxidarea colesterolului LDL este un factor important în formarea plăcilor aterosclerotice, ce pot duce la boli cardiovasculare. Antioxidanții din usturoi împiedică acest proces de oxidare, contribuind astfel la menținerea sănătății arterelor. Pe lângă proprietățile antioxidante, usturoiul are și puternice efecte antiinflamatorii, prevenind leziunile vasculare și formarea plăcilor de colesterol. Reduce tensiunea arterială Extractul de usturoi are efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Alicina și alți compuși din usturoi pot dilata vasele de sânge și îmbunătăți fluxul sanguin, ceea ce contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Tensiunea arterială redusă scade stresul asupra inimii și reduce riscul de boli cardiovasculare. În plus, extractul de usturoi poate îmbunătăți funcția endotelială, ajutând la menținerea flexibilității și sănătății vaselor de sânge. Studiile au arătat și că extractul de usturoi poate reduce tendința sângelui de a forma cheaguri prin inhibarea agregării plachetare. Aceasta poate preveni formarea cheagurilor de sânge care pot bloca arterele și provoca atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Extract de Anghinare Cum ajută anghinarea la menținerea unui nivel normal de colesterol și la susținerea metabolismului lipidic? Inhibă sinteza colesterolului prin secreția de bilă Anghinarea conține cinarină și alți compuși care pot inhiba enzimele implicate în sinteza colesterolului în ficat. Acest efect este similar cu modul în care acționează unele medicamente pentru scăderea colesterolului, cum ar fi statinele. Prin reducerea producției de colesterol și creșterea producției de bilă, anghinarea ajută la eliminarea mai eficientă a colesterolului prin tractul digestiv și implicit, scăderea nivelului de colesterol LDL în sânge. Are efecte hepatoprotectoare Anghinarea are proprietăți hepatoprotectoare, ceea ce înseamnă că ajută la protejarea și regenerarea ficatului. Un ficat sănătos este esențial pentru un metabolism lipidic eficient, deoarece ficatul este organul principal responsabil pentru procesarea și eliminarea colesterolului și a altor lipide din sânge. Compușii din anghinare stimulează producția de bilă și sprijină detoxifierea ficatului, îmbunătățind astfel funcționarea sa generală. Reglează nivelul glicemiei din sânge Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge este esențială pentru menținerea unui metabolism lipidic sănătos. Anghinarea contribuie la reglarea glicemiei, prevenind fluctuațiile bruște ale nivelului de zahăr din sânge, și, în consecință, susține sănătatea metabolică. Componentele din anghinare, cum ar fi inulina (un tip de fibră solubilă), pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină – hormonul responsabil pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, permițând celulelor să utilizeze glucoza pentru energie. O sensibilitate crescută la insulină ajută celulele să răspundă mai eficient, menținând astfel nivelul de zahăr din sânge stabil. Fibrele solubile din anghinare încetinesc absorbția glucozei în sânge, prevenind creșterile bruște ale nivelului de zahăr după mese, menținând un nivel constant de glucoză în sânge, fără fluctuații care pot duce la acumularea de grăsimi. Colesterol control este un supliment alimentar cu ingrediente naturale, ce are la bază extracte standardizate de guggul, usturoi și anghinare, plus sâmburi de struguri, toate acționând în direcția reducerii nivelului de colesterol și trigliceride. În acest mod, este menținută sănătatea organismului, iar complicațiile asociate cu un nivelul crescut de colesterol sunt prevenite cu succes. • Contribuie la menținerea valorilor normale ale colesterolului și trigliceridelor din sânge (Guggul, Anghinare și Usturoi) • Susține sănătatea inimii (sâmburi de Struguri) • Poate ajută la scăderea nivelului de lipide din sânge și susține pierderea în greutate.